Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Subiecte similare

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Compot de caise

    Distribuiţi
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Compot de caise

    Mesaj Scris de diana la data de Mier Iun 09, 2010 6:27 pm

    Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml.
    In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi.
    In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant.
    Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului.
    Se capseaza sau se leaga cu ciolofan dublu borcanele.
    Borcanele invelite in prosope de bucatarie se fierb intr-o oala cu apa timp de 20 de min incepand din momentul fierberii apei. Important e ca apa sa aiba acelas nivel cu cel al fructelor din borcan si sa fie acoperite bine, focul nu trebuie sa fie prea tare,e risc sa se sparga borcanele.
    Daca apa scade se completeaza cu apa calduta in nici un caz cu apa rece si nu se toarna direct peste borcane ci intr-un colt al oalei.
    Se scot si se acopera cu o patura pana a doua zi cand reci se vor depozita in camara.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Mier Iun 09, 2010 6:49 pm

    asa le fac si eu, dar nu mai pun conservant!mai e pana se coc alea 3-4 caise care au mai ramas in copac anul asta!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de Corina la data de Mier Iun 09, 2010 6:49 pm

    Abia astept sa punem si noi!!! Sa umplu camara c compoturi de toate felurile
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de diana la data de Mier Iun 09, 2010 6:52 pm

    chiar m-am uitat acum, nici caisul meu nu are mai multe, 3-4 pe care or sa le manance copii, anul asta nu fac nimic...in fiecare an aveam la caise de dadeam si la alti
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Mier Iun 09, 2010 6:55 pm

    asta e dea ceea e bine sa faci atunci cand ai sa umplii camara cu detoate!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de andreea la data de Mar Aug 24, 2010 5:11 am

    asa fac si eu
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    Ingrediente
    1 kg caise
    4 lg zahar/borcan
    conservant


    Mod de preparare
    Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2
    h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica
    compotul.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    si se pun deasupra 4 lg de zahar,un varf de cutit de conservant

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si se umple borcanul cu apa.


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Se aseaza borcanele intr-o cratita cu apa,pe fundul careia am pus un
    prosop,apoi se acopera borcanele cu altul si se dau la cuptor 30-45
    min,pana se dizolva zaharul.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    si de prune:

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    * Ingrediente
    1 kg prune
    5 lg zahar/borcan
    conservant

    Mod de preparare
    1. Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf de cutit de conservant
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    si se umple borcanul cu apa.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    Se aseaza borcanele intr-o cratita cu apa,pe fundul careia am pus un prosop,apoi se acopera borcanele cu altul si se dau la cuptor 30-45 min,pana se dizolva zaharul.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de diana la data de Mar Aug 24, 2010 6:31 pm

    bravo Andreea...harnicuta ca de obicei..metoda asta de pus compot mi se pare cea mai simpla si rapida.
    avatar
    mihaellas
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Rac Varsta : 37
    Localizare : lehliu gara
    Stare de spirit : fericitaaaaa!

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de mihaellas la data de Mar Aug 24, 2010 7:22 pm

    ce harnicute sunteti! eu inca nu ma bag la compoturi, am dat comanda la mama!

    Continut sponsorizat

    Re: Compot de caise

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Dum Oct 22, 2017 2:21 pm