Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Subiecte similare

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Tort Amandina EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Tort Amandina EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Tort Amandina EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Tort Amandina EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Tort Amandina EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Tort Amandina EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Tort Amandina EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Tort Amandina EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Tort Amandina EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Tort Amandina EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Tort Amandina EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Tort Amandina EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Tort Amandina EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Tort Amandina EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Tort Amandina EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Tort Amandina EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Tort Amandina EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Tort Amandina EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Tort Amandina EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Tort Amandina EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Tort Amandina EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Tort Amandina EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Tort Amandina EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Tort Amandina EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Tort Amandina EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 13 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 13 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
Corina (3482)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
spicy (1621)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
ionela2682 (1505)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
lacramioara (1381)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
vdaiana (1335)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
mireya (1247)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
Pisyoana (1142)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
Mihaela (1058)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 
diana (1034)
Tort Amandina Bar_leftTort Amandina BarTort Amandina Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

5 participanți

    Tort Amandina

    diana
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Berbec Varsta : 49
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Tort Amandina

    Mesaj Scris de diana Mier Mai 12, 2010 5:36 pm

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    pt blat
    6 oua
    200g zahar
    4linguri apa
    50ml ulei
    cacao
    10 linguri faina
    1 plic praf de copt
    se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa.
    galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare.
    se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor.
    se adauga si faina, praful de copt si cacaoa
    compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    pt crema I
    6 oua
    6 linguri de zahar
    10g gelatina
    1 pachet de unt
    100g ciocolata
    gelatina se pune la inmuiat in putina apa.
    oule se bat pe baie de aburi cu zaharul pana se ingrosa crema ca o smantana. se pune ciocolata taiata marunt si se amesteca bine pana se topeste.
    se da crema deoparte si se lasa sa se raceasca putin.
    2-3 linguri de crema se pune peste gelatina si se amesteca, apoi se toarna in crema de oua si se mai pune pe aburi pana se incalzeste bine, fara se fiarba.
    crema astfel obtinuta se lasa la racit apoi se mixeaza cu untul.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    crema II
    250ml frisca
    2-3 linguri zahar pudra
    100g ciocolata sau 3 linguri nutella
    se mixeaza frisca cu zaharul pudra si se adauga ciocolata topita.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    sirop
    4linguri de zahar se topesc si se stinge cu 300ml apa, se adauga esenta de rom
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    asamblare
    blatul se taie pe orizontal , se insiropeaza, se umple cu crem I, apoi se taie pe verticala se unge cu crema II doar pe o parte si se suprapune.
    se orneaza cu glazura de caramel si frisca.
    glazura 2 plicuri dr. Oetker cu gust de caramel.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    From [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    Ultima editare efectuata de catre diana in Vin Mai 14, 2010 2:51 pm, editata de 1 ori
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Corina Mier Mai 12, 2010 5:38 pm

    Dia ce frumos tort ai facut!!! E pt mama ta?
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de ionela2682 Mier Mai 12, 2010 5:42 pm

    Super !ce fain arata! chiar ma batea gandul sa fac o amandina dar vad ca mi-ai luat-o inainte! Tort Amandina 272571 Tort Amandina 381741
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Corina Mier Mai 12, 2010 5:48 pm

    eu nu ma incumet sa fac acasa...mai bine admir la altii :P
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de ionela2682 Mier Mai 12, 2010 5:54 pm

    eu chiar am facut mai demult si a fost buna , cu glazura aia originala de la cofetarie nu ma descurc( adiaca nu am gasit o reteta faina, mai topeam serbet, dar nu e acelas gust) am glazurat-o cu ciocolata topita! Tort Amandina 272571
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Corina Mier Mai 12, 2010 5:58 pm

    da Ionela, glazura aia de la cofetarie e mortal de buna. Sa vedem cum a facut Dia
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de ionela2682 Mier Mai 12, 2010 6:10 pm

    ai au aia secretul lor! asa e dianaaaa! Tort Amandina 272571
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Mier Mai 12, 2010 7:09 pm

    Dia, neaparat reteta! Imi place rau cum arata blatul insiropat! este exact ca la prajiturile pe care mi le aducea mama din laborator!

    Ionela, lasa ca fur eu de la mama reteta de glazura. Aia originala, de la cofetarie. Ca la eclere. Tort Amandina 272571

    Gata, la sf de saptamana fac amandina!!!! Parol!
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Corina Mier Mai 12, 2010 7:29 pm

    Ale si ne impartasesti secretul?
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Mier Mai 12, 2010 7:33 pm

    Normal!!! Tort Amandina 452274
    diana
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Berbec Varsta : 49
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de diana Vin Mai 14, 2010 2:54 pm

    si eu am tot cautat reteta de glazura cum era odata in cofetarii, cu gust de caramel, maro deschis si mai tare putin..dar nu am gasit nimic care sa-mi placa asa ca am folosit plicurile d ela dr.O , la gust se aseamana dar e super dulce.
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Vin Mai 14, 2010 3:39 pm

    O fac eu zilele astea ( da Doamne sa-mi iasa!). Exact asa cum o facea mama la Crizantema- cel mai mare laborator din judetul Constnata. Na, ca o laud , draga de ea, ca priceputa mai e! Tort Amandina 381741
    diana
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Berbec Varsta : 49
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de diana Vin Mai 14, 2010 4:17 pm

    sa o intrebi cum facea glazura...nu vreau varianat cu ciocolata cum se face acum, daca ma gandesc bine cred ca se face din fondant cu zahar ars ceva...dar nu stiu cum.
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Vin Mai 14, 2010 4:39 pm

    Asta imi zicea acum: ca glazura( fondant, cacao) si crema (fondant, margarina, zahar pudra, cacao) vor fondant!
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de vdaiana Vin Mai 14, 2010 9:45 pm

    mmm super tort :) sectiunea arata extraordinar de apetisant!
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Corina Vin Mai 14, 2010 10:16 pm

    vreau amandinaaaaaaaaaaaaaa, o pun si eu pe mami sa-mi faca

    Continut sponsorizat


    Tort Amandina Empty Re: Tort Amandina

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat

      Subiecte similare

      -

      Data/ora curentă este: Joi Mai 02, 2024 3:29 pm