Dragele mele,
acum cateva zile am facut aceasta reteta din BBC Good Food si, ca de fiecare data, am fost foarte incantata! A iesit o grozavie!!!
Ingrediente:
1 lingura de ulei vegetal (am folosit ulei de floarea-soarelui)
200 gr cubulete de sunculita afumata sau cubulete de pancetta
2 cepe mari, taiate grosier
800 gr cartofi, taiati in felii groase
1 kg conopida, taiata in buchetele
100 gr branza Cheddar matura sau Gruyère, data pe razatoarea mare
250ml double cream
Preparare:
1. Incalziti cuptorul la 200C sau 180C cu ventilator. Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti sunculita/pancetta timp de 5 minute, pana se rumeneste. Adaugati ceapa si lasati pe foc pentru 12 minute, pana cand se inmoaie si e aurie. Apoi dati deoparte.
2. Intre timp puneti cartofii feliati la fiert, adaugati apoi si conopida si lasati totul sa fiarba 6-7 minute; acoperiti cu un capac. Apoi scurgeti apa. (Ideea e sa fie facuti pe jumatate.)
3. Intr-un vas termorezistent, puneti un strat de cartofi, apoi presarati din compozitia cu sunculita si ceapa, smantana, apoi branza. Repetati pana cand terminati totul si acoperiri cu toata conopida, peste care puneti branza si acoperiti totul cu smantana ramasa. In varianta originala se fac straturi de conopida impreuna cu toate celelalte, dar mie mi s-a parut c-a ramas putina dupa ce-a fiert. Faceti cum va place mai mult - folositi peste un kg de conopida daca doriti sa puneti la fiecare strat. De asemenea, in varianta originala, se acopera totul cu branza, insa eu am preferat sa acopar cu smantana, deoarece se topeste si branza oricum si m-am gandit ca s-ar fi ars daca n-ar fi avut nimic deasupra - am avut dreptate. Bagati la cuptor pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin, dupa care serviti. Se recomanda servirea impreuna cu o salata verde.
Valori per portie: 817 kcalorii, 29g proteine, 51g carbohidrati, 57 g grasimi, dintre care 29g grasimi saturate, 9g fibra, 14g zaharuri, 2.12g sare.
Aveti aici linkul la reteta in original:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sunculita la rumenit.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ceapa, aproape rumenita/aurie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cartofii si conopida la fiert.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aranjam totul in straturi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata cu toate straturile aranjate, conopida drept 'acoperis' - mi-au ajuns toate pentru 2 straturi fiecare. Dar depinde mult de vasul pe care il folositi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cum va spuneam, peste conopida, am pus intai branza si apoi smantana.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In cuptor, imediat dupa ce am bagat vasul - veti vedea ca lasa zeama.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cand era aproape gata, mi s-a parut ca are totusi prea multa zeama asa ca am inchis cuptorul si am mai lasat-o acolo...
Seamana la gust cu musacaua. Va spun, fetelor, e o grozavie!!!
acum cateva zile am facut aceasta reteta din BBC Good Food si, ca de fiecare data, am fost foarte incantata! A iesit o grozavie!!!
Ingrediente:
1 lingura de ulei vegetal (am folosit ulei de floarea-soarelui)
200 gr cubulete de sunculita afumata sau cubulete de pancetta
2 cepe mari, taiate grosier
800 gr cartofi, taiati in felii groase
1 kg conopida, taiata in buchetele
100 gr branza Cheddar matura sau Gruyère, data pe razatoarea mare
250ml double cream
Preparare:
1. Incalziti cuptorul la 200C sau 180C cu ventilator. Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti sunculita/pancetta timp de 5 minute, pana se rumeneste. Adaugati ceapa si lasati pe foc pentru 12 minute, pana cand se inmoaie si e aurie. Apoi dati deoparte.
2. Intre timp puneti cartofii feliati la fiert, adaugati apoi si conopida si lasati totul sa fiarba 6-7 minute; acoperiti cu un capac. Apoi scurgeti apa. (Ideea e sa fie facuti pe jumatate.)
3. Intr-un vas termorezistent, puneti un strat de cartofi, apoi presarati din compozitia cu sunculita si ceapa, smantana, apoi branza. Repetati pana cand terminati totul si acoperiri cu toata conopida, peste care puneti branza si acoperiti totul cu smantana ramasa. In varianta originala se fac straturi de conopida impreuna cu toate celelalte, dar mie mi s-a parut c-a ramas putina dupa ce-a fiert. Faceti cum va place mai mult - folositi peste un kg de conopida daca doriti sa puneti la fiecare strat. De asemenea, in varianta originala, se acopera totul cu branza, insa eu am preferat sa acopar cu smantana, deoarece se topeste si branza oricum si m-am gandit ca s-ar fi ars daca n-ar fi avut nimic deasupra - am avut dreptate. Bagati la cuptor pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin, dupa care serviti. Se recomanda servirea impreuna cu o salata verde.
Valori per portie: 817 kcalorii, 29g proteine, 51g carbohidrati, 57 g grasimi, dintre care 29g grasimi saturate, 9g fibra, 14g zaharuri, 2.12g sare.
Aveti aici linkul la reteta in original:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sunculita la rumenit.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ceapa, aproape rumenita/aurie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cartofii si conopida la fiert.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aranjam totul in straturi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata cu toate straturile aranjate, conopida drept 'acoperis' - mi-au ajuns toate pentru 2 straturi fiecare. Dar depinde mult de vasul pe care il folositi.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cum va spuneam, peste conopida, am pus intai branza si apoi smantana.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In cuptor, imediat dupa ce am bagat vasul - veti vedea ca lasa zeama.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cand era aproape gata, mi s-a parut ca are totusi prea multa zeama asa ca am inchis cuptorul si am mai lasat-o acolo...
Seamana la gust cu musacaua. Va spun, fetelor, e o grozavie!!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA