deschid acest topic in aceasta categorie in functie de rezultatul obtinut cu reteta asta. Cea mai apropriata traducere ar fi... un soi de chec cu banana. Am gasit reteta in ultimul numar din BBC Good Food pe care l-am cumparat. Ce m-a atras mai mult si mai mult a fost timpul de pregatire surprinzator de scurt!
Ingrediente:
100 gr unt la temperatura camerei, plus cel cu care tapetati vasul
2 banane coapte (aici gasesc banane care se folosesc la prajituri, rezista ft bine la temperaturi ridicate)
100 gr zahar nerafinat (eu am folosit putin mai putin...)
100 gr faina cu agent de crestere
2 lingurite scortisoara
2 oua
2 linguri lapte
zahar pudra, sos... toffee (caramel, nu?) si inghetata, servite alaturi
Preparare:
1. Puneti untul intr-un vas termorezistent de 1 litru si bagati-l la cuptorul cu mocrounde la high, intre 30 secunde si 1 minut, pana cand se topeste. Apoi adaugati 1 banana si jumatate, striviti-le cu furculita in untul topit, adaugati zaharul, faina, scortisoara, ouale si laptele. Amestecati bine.
2. Feliati restul de banana, asezati feliile deasupra compozitiei si bagati din nou la cuptorul cu microunde la high, pentru 8 minute, pana cand a crescut si s-a copt. Se serveste calda, pudrata cu zahar daca doriti, impreuna cu sosul caramel si inghetata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata inainte de a o baga la cuptorul cu microunde.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata in cuptor. Nu va imaginati ca ar creste cine stie ce...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gata, pudrata cu zahar.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eu am servit-o cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Va poftesc cu drag!!!
PS: Ati vazut ca nu a iesit decat o farfurie adanca (sunt farfuriile pentru paste). Sa luati acest lucru in calcul atunci cand o preparati, deoarece se intareste destul de mult daca este lasata pentru a doua zi.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA