Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Uleiul de palmier EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Uleiul de palmier EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Uleiul de palmier EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Uleiul de palmier EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Uleiul de palmier EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Uleiul de palmier EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Uleiul de palmier EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Uleiul de palmier EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Uleiul de palmier EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Uleiul de palmier EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Uleiul de palmier EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Uleiul de palmier EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Uleiul de palmier EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Uleiul de palmier EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Uleiul de palmier EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Uleiul de palmier EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Uleiul de palmier EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Uleiul de palmier EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Uleiul de palmier EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Uleiul de palmier EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Uleiul de palmier EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Uleiul de palmier EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Uleiul de palmier EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Uleiul de palmier EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Uleiul de palmier EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 47 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 47 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
Corina (3482)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
spicy (1621)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
ionela2682 (1505)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
lacramioara (1381)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
vdaiana (1335)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
mireya (1247)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
Pisyoana (1142)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
Mihaela (1058)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 
diana (1034)
Uleiul de palmier Bar_leftUleiul de palmier BarUleiul de palmier Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

    Uleiul de palmier

    lacramioara
    lacramioara
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 44
    Stare de spirit : Foarte buna

    Uleiul de palmier Empty Uleiul de palmier

    Mesaj Scris de lacramioara Mier Oct 07, 2009 6:21 am

    Originar din Africa, unde si acum exista plantatii salbatice de palmieri, si utilizat de peste 5000 de ani pentru scopuri alimentare, uleiul de palmier ocupa locul trei in consumul mondial de uleiuri si grasimi, dupa grasimile animale si uleiul din soia.

    Uleiul de palmier se obtine din partea carnoasa care inconjoara samburele, prin zdrobire si presare. Samburii sunt separati, si dupa ce sunt sparti si decojiti, pot fi procesati la randul lor, rezultand uleiul din sambure de palmier, care reprezinta circa 10% din totalul productiei de ulei obtinuta din palmier. Uleiul din sambure este prelucrat separat deoarece compozitia si utilizarile sunt diferite.

    Uleiul de palmier si fractiunea sa lichida – oleina, se utilizeaza pe plan mondial ca ulei de gatit si margarina.
    De asemenea, grasimile din palmier se incorporeaza in amestecuri utilizate pentru fabricarea diverselor produse alimentare ca si in prepararea produselor casnice.

    Beneficiile consumului de ulei de palmier:
    Uleiul de palmier este usor absorbit, digerat si utilizat in procesele metabolice normale, constituind un suport pentru dezvoltarea sanatoasa a organismului uman. Grasimile si uleiurile reprezinta 95% din lipide.
    Uleiul de palmier contine un amestec de acizi grasi in urmatoarele proportii: 44% acid oleic, 10% acid linoleic, 40% acid palmitic, 5% acid stearic. Aceasta compozitie este similara cu cea a tesutului adipos al persoanelor ce au o dieta obisnuita.
    Uleiul de palmier nu contine colesterol. Rezultatele unor studii privind hrana umana au aratat ca o dieta bazata pe uleiul de palmier nu duce la cresterea colesterolului, ci conduce chiar la scaderea nivelului de colesterol.
    Sursa bogata in vitaminele A si E. Uleiul de palmier contine foarte mult beta-caroten, care are rol important in adaptarea ochiului la intuneric, sanatatea mucoaselor, membranelor si a pielii, cresterea oaselor. Rolul principal al vitaminei E este acela de antioxidant. Ea previne oxidarea acizilor grasi nesaturati si a fosfolipidelor si a vitaminei A.
    De asemenea, ajuta la mentinerea stabilitatii membranei celulare si este esentiala pentru mentinerea in limite normale a functiilor neurologice.
    Uleiul rosu de palmier (bogat in vitamina A) este folosit ca supliment nutritiv in alimentatia copiilor. Combinat cu cel de peste micsoreaza riscul afectiunilor cardiovasculare. Vitamina E este prezenta in toate tesuturile. Datorita rolului sau antioxidant cercetatorii au investigat posibilele legaturi cu prevenirea cancerului, artritelor, aterosclerozei si bolii Alzheimer.
    Lucia Comanescu

      Data/ora curentă este: Sam Apr 27, 2024 11:49 am