aluat;500-600 g faina,1 cub drojdie,30 g zahar,esenta de rom,50ml ulei,5 galbenusuri ( sa nu puneti nici un albus)300 ml lapte,sare,coaja de lamaie
CREMA;200 ga unt,100 g zahar,coaja de la o lamaie
SIROP;150 ML LAPTE,125 g zahar
PREPARARE;se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus pt aluat cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie.
Rulati foile ca la rulada din care se taie bucati de cca. 3-4 cm si le puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se lasa la dospit cam 30 min la loc cald.dupa ce au fost introduse la cuptor si s-au copt se scot si se ung cu siropul de lapte si se mai tin la cuptor cam 5 min.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
CREMA;200 ga unt,100 g zahar,coaja de la o lamaie
SIROP;150 ML LAPTE,125 g zahar
PREPARARE;se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus pt aluat cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in patru foi pe care le ungeti cu crema obtinuta dupa ce ati amestecat untul cu coajade lamaie.
Rulati foile ca la rulada din care se taie bucati de cca. 3-4 cm si le puneti in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,se lasa la dospit cam 30 min la loc cald.dupa ce au fost introduse la cuptor si s-au copt se scot si se ung cu siropul de lapte si se mai tin la cuptor cam 5 min.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ultima editare efectuata de catre ionela2682 in Vin Feb 19, 2010 12:17 am, editata de 1 ori (Motiv : dublura la o poza)
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA