Se amesteca 100 g de smantana, 100 ml de ulei, 100 g unt/margarina, un varf de lingurita de sare si un plic de drojdie (25 g) si faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins. A intrat cam o jumatate de kg. Se framanta ingredientele pana cand nu se mai lipeste aluatul de mana si nici de castron. Se lasa 15-20 de minute sa se odihneasca apoi se ia cate putin din aluat si se face foaie cu grosimea de jumatate de cm. Cel mai bine este ca foaia sa fie portionata in romburi si umplutura sa fie pusa pe unul din colturile lungi, apoi se ruleaza rombul de aluat si rezulta un cornulet.
Umplutura de nuci: o cana de nuci macinate, 2 albusuri spuma, o lingura de stafide, 2 lingurite de cacao, 2-3 linguri de zahar . Se procedeaza exact ca la umplutura de cozonac, adica se amesteca nucile macinate cu aromele, cu stafidele si cu cacaoa, iar la urma se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.
Umplutura poate fi si din gem de care preferati.
Se pun intr-o tava de aragaz neunsa, la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute la foc potrivit spre iute. Se scot din tava cand sunt usor rumenite, se pun pe un platou sau pe o farfurioara si se pudreaza cu zahar vanilat. Se servesc calzi sau reci si merg foarte bine alaturi de o cana cu ceai.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Umplutura de nuci: o cana de nuci macinate, 2 albusuri spuma, o lingura de stafide, 2 lingurite de cacao, 2-3 linguri de zahar . Se procedeaza exact ca la umplutura de cozonac, adica se amesteca nucile macinate cu aromele, cu stafidele si cu cacaoa, iar la urma se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.
Umplutura poate fi si din gem de care preferati.
Se pun intr-o tava de aragaz neunsa, la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute la foc potrivit spre iute. Se scot din tava cand sunt usor rumenite, se pun pe un platou sau pe o farfurioara si se pudreaza cu zahar vanilat. Se servesc calzi sau reci si merg foarte bine alaturi de o cana cu ceai.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA