[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente:
2.5 kg gutui
1.5L apa
1.5 kg zahar
1 praf de vanilie ( aici se gasesc in tubulete )
70 ml zeama de lamaie
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie. Punem la fiert la foc f mic ( eu am pus la 3-4 ).
Intre timp, spalam, curatam si dam pe razatoarea mare gutuile. Acestea se vor innegri, dar nu va speriati. Cand o sa le puneti in sirop isi vor recapata culoarea.
Cand siropul incepe sa fiarba ( sa dea in clocot ),o sa se adune la suprafata o spuma. O aruncam si apoi punem gutuile rase si vanilia.
Lasam la foc mic ( eu am pus la 5 ) pana scade si amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
Dupa parerea mea, apa a fost prea multa caci la un moment dat, gutuile erau gata si am scos cu polonicul din sirop.
Dupa cum se vede in poza, nu l-am aruncat ci l-am transformat in peltea astfel:
In siropul rezultat de la gem am fiert niste cotoare de la gutui. Cand siropul a inceput sa se lege bine, l-am strecurat si l-am mai lasat putin pe foc, apoi l-am turnat in borcan.
Cand s-a racit, era exact ca un jeleu :P
Ingrediente:
2.5 kg gutui
1.5L apa
1.5 kg zahar
1 praf de vanilie ( aici se gasesc in tubulete )
70 ml zeama de lamaie
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie. Punem la fiert la foc f mic ( eu am pus la 3-4 ).
Intre timp, spalam, curatam si dam pe razatoarea mare gutuile. Acestea se vor innegri, dar nu va speriati. Cand o sa le puneti in sirop isi vor recapata culoarea.
Cand siropul incepe sa fiarba ( sa dea in clocot ),o sa se adune la suprafata o spuma. O aruncam si apoi punem gutuile rase si vanilia.
Lasam la foc mic ( eu am pus la 5 ) pana scade si amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
Dupa parerea mea, apa a fost prea multa caci la un moment dat, gutuile erau gata si am scos cu polonicul din sirop.
Dupa cum se vede in poza, nu l-am aruncat ci l-am transformat in peltea astfel:
In siropul rezultat de la gem am fiert niste cotoare de la gutui. Cand siropul a inceput sa se lege bine, l-am strecurat si l-am mai lasat putin pe foc, apoi l-am turnat in borcan.
Cand s-a racit, era exact ca un jeleu :P
Ultima editare efectuata de catre Pisyoana in Vin Noi 05, 2010 3:38 am, editata de 1 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA