Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Tort choux a la creme EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Tort choux a la creme EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Tort choux a la creme EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Tort choux a la creme EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Tort choux a la creme EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Tort choux a la creme EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Tort choux a la creme EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Tort choux a la creme EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Tort choux a la creme EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Tort choux a la creme EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Tort choux a la creme EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Tort choux a la creme EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Tort choux a la creme EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Tort choux a la creme EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Tort choux a la creme EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Tort choux a la creme EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Tort choux a la creme EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Tort choux a la creme EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Tort choux a la creme EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Tort choux a la creme EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Tort choux a la creme EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Tort choux a la creme EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Tort choux a la creme EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Tort choux a la creme EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Tort choux a la creme EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 28 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 28 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
Corina (3482)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
spicy (1621)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
ionela2682 (1505)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
lacramioara (1381)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
vdaiana (1335)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
mireya (1247)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
Pisyoana (1142)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
Mihaela (1058)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 
diana (1034)
Tort choux a la creme Bar_leftTort choux a la creme BarTort choux a la creme Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

+6
Salt'n Pepper
vdaiana
Corina
janet
mimmi
andreea
10 participanți

    Tort choux a la creme

    andreea
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Varsator Varsta : 31
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de andreea Mar Sept 14, 2010 9:32 pm

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    Ingrediente

    * Blat:

    * 2 oua
    * 2 linguri zahar
    * 2 linguri faina
    * 1 lingura cacao
    * 1 lingurita praf de copt
    * 1 lingura ulei

    * Crema de iaurt:
    * 375 ml iaurt de fructe
    * 15 g gelatina
    * 350 ml frisca

    * Choux a la creme:
    * 250 ml apa
    * 100 ml ulei
    * 150 g faina
    * 1 praf de sare
    * 3 oua mari/4 mici

    * Crema choux:
    * 1 plic Creme Ole de ciocolata/vanilie
    * 300 ml lapte
    * 100 ml frisca lichida
    * 5 g gelatina

    * Decor
    * 150 g ciocolata amaruie
    * 50 ml frisca
    * 1 lingura ulei
    * +
    * 100 ml frisca batuta


    Mod de preparare
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    1. Blat:
    galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si albusurile batute spuma.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe margini.

    2. Crema de iaurt:Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi(fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca) si se toarna peste iaurt,amestecand energic.Se da la frigider pana se intareste putin.350ml frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se da la frigider pana la folosire.

    3. Choux a la creme:apa,uleiul si un praf de sare se pun pe foc,iar cand clocoteste se toarna faina in bloc si se amesteca pana se obtine o bila de aluat.Cand se raceste se incorporeaza cate un ou(nu se pune altul pana ce primul nu este incorporat) pana obtinem un aluat lipicios.Se toarna aluatul intr-un pos si se spriteaza gogosele(incercati sa fie de aceeasi marime) pe hartie de copt.Se tin in cuptor 25-30 min,pana se rumenesc deasupra.NU SE DESCHIDE USA IN PRIMELE 15 MIN sau chiar deloc.Cel mai bine este sa ramana in cuptor pana se racesc.

    4. Crema pentru choux:intr-un vas se pune laptele,frisca lichida si plicul de crema si se mixeaza pana se obtine o crema tare.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi(fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca)si se toarna peste crema mixand incontinuu.Cu aceasta crema se umplu gogoselele(se face intr-o parte o gaura cat sa aiba loc spritul si se umplu).

    5. Asamblare:inelul tavii in care s-a copt blatul se aseaza pe un platou.Blatul se pune in interiorul inelului,se insiropeaza bine cu un sirop din apa+zahar+vanilie/rom,se unge cu un strat subtire de crema,se aseaza gogoselele cu putin spatiu intre ele(aici am facut o greseala,a fost prima oara cand fac asa ca omul invata,deci:puneti 2 randuri de choux,dar nu puneti in centru niciuna!!!) si umpleti spatiile ramase cu crema.Dati la rece minim 2 ore.

    6. Glazura:ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si uleiul si se amesteca pe baie de aburi pana se topeste ciocolata.De jur-imprejurul inelului se baga un cutit cu lama subtire.Se scaote inelul,se imbraca marginile in frisca,se toarna glazura deasupra(cand este calduta),se niveleaza deasupra si restul se lasa sa curga pe margini.Se da la rece pana se intareste glazura.Cu ajutorul unui cutit incins se traseaza liniile pentru proportonare.Faceti in asa fel incat sa taiati gogoselele pe jumatate.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    ideea este preluata de pe un site strain,reteta imi apartine
    mimmi
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Varsator Varsta : 30
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de mimmi Mar Sept 14, 2010 9:43 pm

    Ce bine arata si ce gustos trebuie sa fie Tort choux a la creme 773468
    janet
    janet
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 63
    Localizare : brasov
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de janet Mar Sept 14, 2010 9:47 pm


    O idee foarte buna!Ceva aparte,altceva decit clasicul blat!Super!
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Corina Mar Sept 14, 2010 9:48 pm

    vai de mine parca nu-i adevarat!..nu stiu daca vreodata voi pitea face asemenea tort si sa mananc din el..are multe clorii, insa poti fi sigura ca il voi face si cineva se va bucura de el. retinut..2 randuri de choux
    vdaiana
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Sagetator Varsta : 46
    Localizare : Timisoara

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de vdaiana Mar Sept 14, 2010 9:51 pm

    wow foarte fain! Tort choux a la creme 51787
    andreea
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Varsator Varsta : 31
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de andreea Mar Sept 14, 2010 9:53 pm

    ma bucur ca va place,chiar este ceva aparte [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] corina asa sa faci,sa pui doar doua randuri de choux [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Mar Sept 14, 2010 10:48 pm

    Eheee, nici eu nu cred ca voi face o asa productie! Mult prea complicat pentru mine, insa arata bine rau de tot!!!

    Aici se face un dulce numit "profiterol": choux-uri ingropate in crema-sos de ciocolata.
    avatar
    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Fecioara Varsta : 40
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Corina Mar Sept 14, 2010 10:55 pm

    Ale si la noi se face profiterol...mamai face asa de bun!
    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Mar Sept 14, 2010 10:56 pm

    Cori, in Constanta Profiterol este un tip de inghetata.
    Olga
    Olga
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Rac Varsta : 46
    Localizare : Grecia,Atena
    Stare de spirit : glumeata

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Olga Mar Sept 14, 2010 11:00 pm

    OOOaaaauuu Andreea super,dar sincer nici n-am curajul sa ma gandesc sa-l fac....dar cred ca merita tot efortul,bravoo.
    andreea
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Varsator Varsta : 31
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de andreea Mier Sept 15, 2010 12:38 am

    fetelor cum sa nu puteti sa faceti????? [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ia va rog sa vad si productia voastra,chiar asa,ma suparati [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    ionela2682
    ionela2682
    Moderator
    Moderator


    feminin Varsator Varsta : 42
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de ionela2682 Mier Sept 15, 2010 12:55 am

    supe ideea cu tortul asta,la cat imi plac mie choux-urile ...merg si 3 straturi... Tort choux a la creme 272571 Tort choux a la creme 649940
    MIHAELA 73
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar


    feminin Varsator Varsta : 51
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 Mier Sept 15, 2010 3:05 am

    andreea nu vrei sa fii nora mea,am un baiat de 16 ani cuminte foc,ascultator
    as avea ce invata de la tine,si o felire de tort de al tau as topio, nu as mincao
    andreea
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic


    feminin Varsator Varsta : 31
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de andreea Mier Sept 15, 2010 4:22 am

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    diana
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Berbec Varsta : 48
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de diana Mier Sept 15, 2010 11:33 pm

    mama ce bun trebuie sa fieeeeeeeee Tort choux a la creme 773468

    Continut sponsorizat


    Tort choux a la creme Empty Re: Tort choux a la creme

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat

      Subiecte similare

      -

      Data/ora curentă este: Vin Mar 29, 2024 8:13 am