Reteta o am de la mama, o stie din Israel. Nu stiu daca acestea ii sunt originile, daca se face si la noi, cert e ca noua ne place. Poate o fi avand si o denumire speciala, eu insa asa ii numesc.
Ingrediente:
- vinete (in functie de cat doriti sa faceti, puteti chiar sa puneti pe iarna, insa atunci aveti nevoie si de conservant)- eu am folosit 2 vinete
- ulei, sare, zahar, otet - dupa gust (din ele se vor prepara un sos asemena celui pentru ardeii copti)
obs. eu am pus o lingurita sare, 4 lingurite zahar, o lingura ulei si 2 linguri otet
- usturoi (dupa preferinte, eu am folosit 3 catei)
Preparare:
- vinetele se spala, se taie codita si se curata din loc in loc (sa ramana ca o zebra) sau nu se curata (dupa preferinta)
- se taie rondele sau lunguiet, se sareaza si se lasa la stors in strecuratoare vreo 2-3 ore
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- dupa ce iese apa din vinete, se sterg rondelele cu un prosop de hartie si se prajesc in ulei; se scot pe servetele de hartie pentru a mai elimina din ulei
- se pregateste sosul din sare, zahar, otet si ulei, peste care se pune usturoiul pisat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- intr-un vas (sau borca daca sunt pentru iarna) se pun vinetele prajite in straturi si se rastoarna sosul peste ele.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Eu le-am servit cu cartofi copti la cuptor si carne de porc, dar merg cu orice merg si ardii copti.
Pofta buna!
Ingrediente:
- vinete (in functie de cat doriti sa faceti, puteti chiar sa puneti pe iarna, insa atunci aveti nevoie si de conservant)- eu am folosit 2 vinete
- ulei, sare, zahar, otet - dupa gust (din ele se vor prepara un sos asemena celui pentru ardeii copti)
obs. eu am pus o lingurita sare, 4 lingurite zahar, o lingura ulei si 2 linguri otet
- usturoi (dupa preferinte, eu am folosit 3 catei)
Preparare:
- vinetele se spala, se taie codita si se curata din loc in loc (sa ramana ca o zebra) sau nu se curata (dupa preferinta)
- se taie rondele sau lunguiet, se sareaza si se lasa la stors in strecuratoare vreo 2-3 ore
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- dupa ce iese apa din vinete, se sterg rondelele cu un prosop de hartie si se prajesc in ulei; se scot pe servetele de hartie pentru a mai elimina din ulei
- se pregateste sosul din sare, zahar, otet si ulei, peste care se pune usturoiul pisat
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- intr-un vas (sau borca daca sunt pentru iarna) se pun vinetele prajite in straturi si se rastoarna sosul peste ele.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Eu le-am servit cu cartofi copti la cuptor si carne de porc, dar merg cu orice merg si ardii copti.
Pofta buna!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA