[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]INGREDIENTE:
Blat:
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-1 lingurita praf de copt
Crema:
-400 g capsuni
-50/100 g ciocolata alba(puteti renunta)
-200 ml frisca
-10 g gelatina
Decor:
-100 g capsuni
-150 ml frisca
MOD DE PREPARARE:
Blatul:albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se
mixeaza in continuare.Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin
dupa fiecare.La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt
si se omogenizeaza cu o lingura.Aluatul obtinut se toarna in tava de la
aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit
aprox 15 min(faceti testul cu scobitoarea).Dupa ce s-a racit il taiem pe
lung in trei fasii egale.
Crema:300 g capsunise
zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa
pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita
impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata
rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in
prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste
sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este comlet racit se adauga
frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se
adauga cremei.
Asamblare:intr-o tava drepunghiulara se pune prima fasie de blat
se insiropeaza(cu un sirop din apa+zahar+vanilie),se pune 1/2 din crema
de capsuni,a doua fasie insiropata si crema ramasa si se acopera cu cea
de-a treia fasie,Se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni dupa
preferinta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Blat:
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-1 lingurita praf de copt
Crema:
-400 g capsuni
-50/100 g ciocolata alba(puteti renunta)
-200 ml frisca
-10 g gelatina
Decor:
-100 g capsuni
-150 ml frisca
MOD DE PREPARARE:
Blatul:albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se
mixeaza in continuare.Se pun galbenusurile pe rand si se mixeaza putin
dupa fiecare.La sfarsit se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt
si se omogenizeaza cu o lingura.Aluatul obtinut se toarna in tava de la
aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit
aprox 15 min(faceti testul cu scobitoarea).Dupa ce s-a racit il taiem pe
lung in trei fasii egale.
Crema:300 g capsunise
zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa
pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita
impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata
rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in
prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste
sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este comlet racit se adauga
frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se
adauga cremei.
Asamblare:intr-o tava drepunghiulara se pune prima fasie de blat
se insiropeaza(cu un sirop din apa+zahar+vanilie),se pune 1/2 din crema
de capsuni,a doua fasie insiropata si crema ramasa si se acopera cu cea
de-a treia fasie,Se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni dupa
preferinta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA