Subiecte similare
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutare
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am
Top postatori
Salt'n Pepper (4110) | ||||
Corina (3482) | ||||
spicy (1621) | ||||
ionela2682 (1505) | ||||
lacramioara (1381) | ||||
vdaiana (1335) | ||||
mireya (1247) | ||||
Pisyoana (1142) | ||||
Mihaela (1058) | ||||
diana (1034) |
+4
dana
Mihaela
spicy
Salt'n Pepper
8 participanți
Gem de prune
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°1
Gem de prune
Vreau sa fac gem de prune si nu am reteta. Stie cineva o reteta buna, incercata sau macar, gustata?
spicy- Bucatar Yummy
- Varsta : 42
Localizare : Oradea
Stare de spirit : vesela
- Mesaj n°2
Re: Gem de prune
am facut cu mami anul acesta gem de prune.
reteta nu o stiu din minte, dar cum ajung la ea o iau si o sa o postez. asta daca nu vine cineva cu o reteta mai repede.
reteta nu o stiu din minte, dar cum ajung la ea o iau si o sa o postez. asta daca nu vine cineva cu o reteta mai repede.
spicy- Bucatar Yummy
- Varsta : 42
Localizare : Oradea
Stare de spirit : vesela
- Mesaj n°3
Re: Gem de prune
Uite o reteta pe care am gasit-o pe net. Asa am facut si noi dar nu am pus nici zahar vanilat la final si nici nuci. Mie imi place in varianta cea mai simpla, are gustul acela specific de acasa, de la bunica.
Ingrediente gem de prune:
1 kg prune
400 g zahar
optional: 2 plicuri zahar vanilat, 100 g miez de nuca
Modul de preparare a retetei:
Se aleg prune bine coapte si care se curata usor de pe sambure. Cele mai bune prune sunt cele brumarii, deoarece se desprind usor de pe sambure si sunt mai gustoase.
Se spala prunele si se desfac in doua; se indeparteaza samburele si se pun intr-o cratita. Peste prune se presara zaharul, apoi se acopera cratita. Prunele cu zahar se lasa cateva ore la frigider, chiar pana a doua zi, pentru a lasa zeama. Daca dorim ca gemul de prune sa iasa mai gros, putem scurge din zeama lasata, inainte de a pune gemul la foc. Acest suc de prune poate fi consumat proaspat sau poate fi fiert separat si folosit pentru insiroparea prajiturilor.
Se scote cratita cu prune din frigider si se pune la foc, pe o tabla.
Se amesteca mereu cu o lingura, pentru ca gemul sa nu se prinda. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul mai mic si se mai lasa pe foc pana la consistenta dorita, insa daca se tine prea mult gemul se va inchide la culoare. Inainte de a fi luat de pe foc se poate adauga la gemul de prune zahar vanilat sau nuci uscate un pic la cuptor si curatate de coaja subtire care acopera miezul.
Gemul de prune se pune fierbinte in borcane.
Ingrediente gem de prune:
1 kg prune
400 g zahar
optional: 2 plicuri zahar vanilat, 100 g miez de nuca
Modul de preparare a retetei:
Se aleg prune bine coapte si care se curata usor de pe sambure. Cele mai bune prune sunt cele brumarii, deoarece se desprind usor de pe sambure si sunt mai gustoase.
Se spala prunele si se desfac in doua; se indeparteaza samburele si se pun intr-o cratita. Peste prune se presara zaharul, apoi se acopera cratita. Prunele cu zahar se lasa cateva ore la frigider, chiar pana a doua zi, pentru a lasa zeama. Daca dorim ca gemul de prune sa iasa mai gros, putem scurge din zeama lasata, inainte de a pune gemul la foc. Acest suc de prune poate fi consumat proaspat sau poate fi fiert separat si folosit pentru insiroparea prajiturilor.
Se scote cratita cu prune din frigider si se pune la foc, pe o tabla.
Se amesteca mereu cu o lingura, pentru ca gemul sa nu se prinda. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul mai mic si se mai lasa pe foc pana la consistenta dorita, insa daca se tine prea mult gemul se va inchide la culoare. Inainte de a fi luat de pe foc se poate adauga la gemul de prune zahar vanilat sau nuci uscate un pic la cuptor si curatate de coaja subtire care acopera miezul.
Gemul de prune se pune fierbinte in borcane.
Mihaela- Bucatar Yummy
- Varsta : 46
Localizare : Ro-BH-Oradea
- Mesaj n°4
Re: Gem de prune
Eu am facut cu mama magiun!
Imi pare rau ca nu am fost la voi , tare imi place sa ma ling pe degete la gemul de prune :D
Imi pare rau ca nu am fost la voi , tare imi place sa ma ling pe degete la gemul de prune :D
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°5
Re: Gem de prune
Ghea, merci mult pt reteta. Maine e piata de fructe si legume in cartier, asa ca voi cumpara niste prune si voi face gem. Sper sa-mi iasa! :P
spicy- Bucatar Yummy
- Varsta : 42
Localizare : Oradea
Stare de spirit : vesela
- Mesaj n°6
Re: Gem de prune
totul e sa invarti bine in el tot timpul ca sa nu se prinda de fund.
daca reusesti sa nu il prinzi de fund e foarte bine dar daca cumva se prinde am citit undeva ca pentru a nu prinde gust gemul trebuie mutat imediat intr-o alta oala fara sa atingi partea de jos a vasului in care a fiert si sa mai dai o data in clocot.
sa ne spui si noua cum a iesit.
daca reusesti sa nu il prinzi de fund e foarte bine dar daca cumva se prinde am citit undeva ca pentru a nu prinde gust gemul trebuie mutat imediat intr-o alta oala fara sa atingi partea de jos a vasului in care a fiert si sa mai dai o data in clocot.
sa ne spui si noua cum a iesit.
dana- Yummy mic
- Varsta : 47
Localizare : galati
- Mesaj n°7
Re: Gem de prune
nu am facut niciodata gem de prune insa cred ca este munca la el... daca as face cred ca as pune mai multa nuca...are ceva?? imi place nuca nult... :)
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°8
Re: Gem de prune
Gata gemul de prune:
2 kg de pune
1 kg de zahar
3 plicuri zahar vanilat
sucul de la o lamaie
Am curatat prunele de samburi si am pus zaharul peste fructe. e-am lasat o nopate la frigider.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
A doua zi am fiert pana cand s-a legat siropul.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
2 kg de pune
1 kg de zahar
3 plicuri zahar vanilat
sucul de la o lamaie
Am curatat prunele de samburi si am pus zaharul peste fructe. e-am lasat o nopate la frigider.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
A doua zi am fiert pana cand s-a legat siropul.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
spicy- Bucatar Yummy
- Varsta : 42
Localizare : Oradea
Stare de spirit : vesela
- Mesaj n°9
Re: Gem de prune
ma bucur ca ai reusit sa pui gemul de prune Ale. cate borcane ti-au iesit din 2 kilograme de prune?
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°10
Re: Gem de prune
Ghea, eu am umplut un borcan de 800 gr si unul de 400 gr.
dana- Yummy mic
- Varsta : 47
Localizare : galati
- Mesaj n°11
Re: Gem de prune
alex, cam putin-vb eu care nu am facut deloc- :) ti-a fost frica ,ca nu iese? :)
Salt'n Pepper- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : Athens,Greece
Stare de spirit : buna, taaare buna
- Mesaj n°12
Re: Gem de prune
dana a scris:alex, cam putin-vb eu care nu am facut deloc- :) ti-a fost frica ,ca nu iese? :)
Sa stii, Dana! Era prima data, nu stiam ce branza o sa fac, insa a iesit asa cum imi doream: fructele au ramas aproape intregi, gasesti bucatele de pruna. Mmmmm!
O sa mai fac, sigur, ca prea e bun!
spicy- Bucatar Yummy
- Varsta : 42
Localizare : Oradea
Stare de spirit : vesela
- Mesaj n°13
Re: Gem de prune
si ce bine te simti cand stii ca e facut de tine si nu contine nici un fel de stiu eu ce coloranti. si cred ca si lui Sara ii place.
eu ii dau la a mea cateodata dimineata paine cu gem si cu lapte, asa de mult ii place.... :)
eu ii dau la a mea cateodata dimineata paine cu gem si cu lapte, asa de mult ii place.... :)
lacramioara- Bucatar Yummy
- Varsta : 44
Stare de spirit : Foarte buna
- Mesaj n°14
Re: Gem de prune
Fetelor cand mai faceti gem de prune puteti pune si putin miez de nuca,sa vedeti dupa aceea ce gust bun are
Eu inainte asa faceam,te lingi pe degete
Eu inainte asa faceam,te lingi pe degete
MIHAELA 73- Ajutor Bucatar
- Varsta : 51
Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
Stare de spirit : buna
- Mesaj n°15
Re: Gem de prune
daaaa,are un gust foarte bun cu miez de nuca,mai ales cind o gasesti e fiarta si cu gust de prune
mariana- Yummy mic
- Varsta : 51
Localizare : Galati
Stare de spirit : optimista
- Mesaj n°16
Re: Gem de prune
Eu fac in fiecare toamna gem de prune pentru ca ii place foarte mult Andreei,daca prunele sunt foarte coapte,la 5kg de prune eu pun 2,500 kg zahar si aproape de sfarsit pun un pic de zeama de lamaie de fapt pun la toate gemurile pentru ca da o aroma deosebita,ca sa vad daca e gata pun o lingurita pe o farfuriuta si daca atunci cand se raceste nu mai curge,il iau de pe foc.
mireya- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : otopeni
Stare de spirit : in general buna
- Mesaj n°17
Re: Gem de prune
MAriana ,exact cantitatile astea le-am avut si eu de la mama ,doar ca am avut 7 kg .prune(productie proprie ) si am pus 3,500 kg zahar .
Le-am curatat ,am pus zaharul peste si le-am pus imediat la foc (asa mi-a spus mama )si le-am fiert ...bine -bine! Imi place cum mi-a iesit :si culoarea si consistenta (zici ca e marmelada).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
din 7 kg prune ,astea-s borcanel care mi-au iesit!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Le-am curatat ,am pus zaharul peste si le-am pus imediat la foc (asa mi-a spus mama )si le-am fiert ...bine -bine! Imi place cum mi-a iesit :si culoarea si consistenta (zici ca e marmelada).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
din 7 kg prune ,astea-s borcanel care mi-au iesit!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Mihaela- Bucatar Yummy
- Varsta : 46
Localizare : Ro-BH-Oradea
- Mesaj n°18
Re: Gem de prune
Bravo Mire!!!!! As fi venit si eu sa ling oala
mireya- Bucatar Yummy
- Varsta : 47
Localizare : otopeni
Stare de spirit : in general buna
- Mesaj n°19
Re: Gem de prune
Vino azi ca fac compot de piersici!!!
Mihaela- Bucatar Yummy
- Varsta : 46
Localizare : Ro-BH-Oradea
- Mesaj n°20
Re: Gem de prune
ha ha ...deja am trecut pe la voi! nu?
|
|
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA