Zilele trecute am dat peste o chestie foarte faina :D ochiuri romanesti gatite in polonic!
N-am mancat niciodata ochiuri romanesti pt ca mi-era oarecum teama de modul de preparare. Nu-mi imaginam cum as reusi sa fac oul sa se coaguleze amestecand in oala cu apa in fierbere.
Ei bine, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] m-a salvat cu o metoda mult mai usoara.
N-am facut exact reteta de acolo, am urmat doar metoda de preparare.
- am pus apa la fiert cat sa ajunga pana la marginea polonicului.
- cand a inceput sa fiarba am pus cam o lingurita de sare grunjoasa.
- polonicul l-am uns in interior cu ulei si am spart in el oul.
- am reusit sa proptesc polonicul de marginea aragazului, asa ca doar am stat si am urmarit cum se incheaga albusul.
- cand am vazut ca albusul este inchegat pe margine si putin si deasupra, am completat cu apa fierbinte cat sa acopere oul din polonic. (aveam apa fierbinte pt ca intre timp am pus apa pt ceai)
- am mai lasat pana cand albusul s-a inchegat de tot.
- oul gata facut l-am asezat pe o felie de paine unsa cu branza topita cu marar.
(l-am tinut cam mult, n-a mai ramas galbenusul moale sa curga, dar fiind prima data n-am stiut cat sa las oul la facut)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
PS: este ok cum am pus sursa? (n-am inteles exact din regulament daca sa postam numai numele sursei)
N-am mancat niciodata ochiuri romanesti pt ca mi-era oarecum teama de modul de preparare. Nu-mi imaginam cum as reusi sa fac oul sa se coaguleze amestecand in oala cu apa in fierbere.
Ei bine, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] m-a salvat cu o metoda mult mai usoara.
N-am facut exact reteta de acolo, am urmat doar metoda de preparare.
- am pus apa la fiert cat sa ajunga pana la marginea polonicului.
- cand a inceput sa fiarba am pus cam o lingurita de sare grunjoasa.
- polonicul l-am uns in interior cu ulei si am spart in el oul.
- am reusit sa proptesc polonicul de marginea aragazului, asa ca doar am stat si am urmarit cum se incheaga albusul.
- cand am vazut ca albusul este inchegat pe margine si putin si deasupra, am completat cu apa fierbinte cat sa acopere oul din polonic. (aveam apa fierbinte pt ca intre timp am pus apa pt ceai)
- am mai lasat pana cand albusul s-a inchegat de tot.
- oul gata facut l-am asezat pe o felie de paine unsa cu branza topita cu marar.
(l-am tinut cam mult, n-a mai ramas galbenusul moale sa curga, dar fiind prima data n-am stiut cat sa las oul la facut)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
PS: este ok cum am pus sursa? (n-am inteles exact din regulament daca sa postam numai numele sursei)
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA