Avem nevoie de:
CREMA
4 oua
270 gr.zahar tos
200 gr.faina
750 ml.lapte
5 pliculete zahar vanilat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ALUAT:
500ml. apa
250 gr.unt
50 gr.zahar tos
360 gr.faina
6 oua
sare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
GLAZURA:
120 gr.ciocolata
70 gr.unt
1 lg.apa
2 lg.ulei
2 lg.cacao
OBS: Fiind prima data cand le faceam ,am injumatatit cantitatile.
CREMA:
1.oUALE SE BAT BINE CU TELUL ,DUPA CARE ADAUGAM ZAHarul,zaharul vanilat si mai batem iar.Apoi punem faina ,laptele si iar amestecam.
2.Dupa ce s-a incorporat bine ,punem vasul pe baie de aburi si o lasam sa fiarba bine amestecand sa nu se faca cocoloase. Daca nu se ingroasa ,o punem direct pe foc si putem sa-i mai adaugam 1-2 lg,faina ,dar sa avem grija sa nu se lipeasca si sa nu se faca cocoloase.
Dupa aceea ,o lasam sa se raceasca.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ALUATUL:
1.Punem apa intr-un ibric (sa il putem pune pe foc),adaugam untul si lasam sa se topeasca.Adaugam zaharul si sarea si amestecam pana se topeste bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2. Cand e topit ,punem faina TOATA odata si amestecam repede cu o lingura de lemn pana se inglobeaza toata si se face o coca tare si nelipicioasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
3.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei ,apoi adaugam ouale ,unul cate unul .Amestecam bine dupa fiecare pana se inglobeaza complet coca.
4.Tapetam tava cu hartie si punem din compozitie cu lingurita ,bilute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Dam tava la cuptorul preincalzit si o lasam 25 -30 minute pana se rumenesc usor.
6.Le lasam sa se raceasca bine si le taiem pe mijloc ,apoi le umplem cu crema si le dam prin glazura.
GLAZURA:
Punem toate ingredientele la baie de aburi si le lasam sa se topeasca bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
CREMA
4 oua
270 gr.zahar tos
200 gr.faina
750 ml.lapte
5 pliculete zahar vanilat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ALUAT:
500ml. apa
250 gr.unt
50 gr.zahar tos
360 gr.faina
6 oua
sare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
GLAZURA:
120 gr.ciocolata
70 gr.unt
1 lg.apa
2 lg.ulei
2 lg.cacao
OBS: Fiind prima data cand le faceam ,am injumatatit cantitatile.
CREMA:
1.oUALE SE BAT BINE CU TELUL ,DUPA CARE ADAUGAM ZAHarul,zaharul vanilat si mai batem iar.Apoi punem faina ,laptele si iar amestecam.
2.Dupa ce s-a incorporat bine ,punem vasul pe baie de aburi si o lasam sa fiarba bine amestecand sa nu se faca cocoloase. Daca nu se ingroasa ,o punem direct pe foc si putem sa-i mai adaugam 1-2 lg,faina ,dar sa avem grija sa nu se lipeasca si sa nu se faca cocoloase.
Dupa aceea ,o lasam sa se raceasca.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
ALUATUL:
1.Punem apa intr-un ibric (sa il putem pune pe foc),adaugam untul si lasam sa se topeasca.Adaugam zaharul si sarea si amestecam pana se topeste bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2. Cand e topit ,punem faina TOATA odata si amestecam repede cu o lingura de lemn pana se inglobeaza toata si se face o coca tare si nelipicioasa.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
3.Lasam sa se raceasca la temperatura camerei ,apoi adaugam ouale ,unul cate unul .Amestecam bine dupa fiecare pana se inglobeaza complet coca.
4.Tapetam tava cu hartie si punem din compozitie cu lingurita ,bilute.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
5. Dam tava la cuptorul preincalzit si o lasam 25 -30 minute pana se rumenesc usor.
6.Le lasam sa se raceasca bine si le taiem pe mijloc ,apoi le umplem cu crema si le dam prin glazura.
GLAZURA:
Punem toate ingredientele la baie de aburi si le lasam sa se topeasca bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA