Prajitura de post cu visine, caise si ananas
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mici modificari: am pus 2 lingurite de praf de copt, zahar mai putin de 1 cana, apa putin mai multa (300 ml cred) si alte fructe.
Nemultumirile mele: nu trebuia sa pun ananas, e prea zemos, aluatul din jurul lui a ramas cleios, la fel si unele zone din partea de jos a prajiturii.
Am avut si ceva nervi :isterie: cand am turnat prima jumatate de aluat in forma am constatat ca forma mea de tort e mult prea mare pt cantitatea aceea de aluat impartita in doua si o sa iasa prea mica prajitura; asa ca am pus tot aluatul apoi un strat de fructe si in timp prima parte era la cuptor repede am amestecat inca o data aceleasi cantitati si am mai facut un aluat.
Prima parte a stat la cuptor 10 min pe foc mare, apoi am turnat restul si am pus fructe deasupra; am bagat la cuptor 5 min pe foc mai mare, apoi pe foc mediu spre mic; prajitura a crescut spectaculos, dar probabil din cauza cantitatii mari de aluat mijlocul s-a copt foarte greu, am incercat cu scobitoarea dupa 30 de min -> cam necopt, dupa 40/50 min la fel; atunci am redus focul aproape la minim si am mai lasat vreo 20 min, deci in total aproape 1 ora jumate.
Daca aveam forma de tarta probabil ma scuteam de nervi si atata asteptare :lady:
Oricum in final a meritat :D
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Idee de moment: in timp ce mancam m-am gandit oare cum o fi insiropata; am diluat repede putin sirop de visine cu apa si am turnat peste felia mea... foaaaarte buna a fost; asa ca am insiropat toata prajitura, sa vedem maine cum se prezinta si ce zice juriul :)))
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
S-a intamplat ceva cu albumul de pe imageshack :( revin cu pozele pe etape.
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mici modificari: am pus 2 lingurite de praf de copt, zahar mai putin de 1 cana, apa putin mai multa (300 ml cred) si alte fructe.
Nemultumirile mele: nu trebuia sa pun ananas, e prea zemos, aluatul din jurul lui a ramas cleios, la fel si unele zone din partea de jos a prajiturii.
Am avut si ceva nervi :isterie: cand am turnat prima jumatate de aluat in forma am constatat ca forma mea de tort e mult prea mare pt cantitatea aceea de aluat impartita in doua si o sa iasa prea mica prajitura; asa ca am pus tot aluatul apoi un strat de fructe si in timp prima parte era la cuptor repede am amestecat inca o data aceleasi cantitati si am mai facut un aluat.
Prima parte a stat la cuptor 10 min pe foc mare, apoi am turnat restul si am pus fructe deasupra; am bagat la cuptor 5 min pe foc mai mare, apoi pe foc mediu spre mic; prajitura a crescut spectaculos, dar probabil din cauza cantitatii mari de aluat mijlocul s-a copt foarte greu, am incercat cu scobitoarea dupa 30 de min -> cam necopt, dupa 40/50 min la fel; atunci am redus focul aproape la minim si am mai lasat vreo 20 min, deci in total aproape 1 ora jumate.
Daca aveam forma de tarta probabil ma scuteam de nervi si atata asteptare :lady:
Oricum in final a meritat :D
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Idee de moment: in timp ce mancam m-am gandit oare cum o fi insiropata; am diluat repede putin sirop de visine cu apa si am turnat peste felia mea... foaaaarte buna a fost; asa ca am insiropat toata prajitura, sa vedem maine cum se prezinta si ce zice juriul :)))
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
S-a intamplat ceva cu albumul de pe imageshack :( revin cu pozele pe etape.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA