Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 40, Lun Ian 31, 2011 1:44 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Scovergi

    Distribuiţi
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Scovergi

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Mar Mar 09, 2010 12:39 am

    Scovergi


    Aveti nevoie de:

    750- 800 gr faina
    2 oua
    un cub de drojdie
    2-3 linguri de ulei
    sare
    apa calduta ( cat sa iasa aluatul intr-atat de moale, cat sa poata fi modelat cu mana)

    1. Se face un aluat din toate ingredientele si se framanta bine, bine, bine cca 15 minute, pana face bule, baloane sau cum vreti sa le ziceti)

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    2. Se lasa aluatul sa creasca pana se dubleaza compozitia, cu vasul acoperit, la loc caldut.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    3. Se iau bucati din aluat si se formeaza cu mana scovearga . care se prajeste in ulei incins.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    4. Se servesc simple ori cu gem, miere sau zahar pudra. Eu am pus sirop de visine.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Corina la data de Mar Mar 09, 2010 12:42 am

    ce frumoase sunt!!! nu am mancat de foarte multa vreme, mama face si ii ies perfecte noi le zicem placinte la astea, si le facem si umplute cu diferite compozitii dulci sau sarate.
    Felicitari Ale!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Mar Mar 09, 2010 12:44 am

    Umplute?? Nu am mancat niciodata. Ia sa faci sa imi arati cum le umpli...


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    spicy
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : Oradea
    Stare de spirit : vesela

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de spicy la data de Mar Mar 09, 2010 12:46 am

    wow......de cand nu am mai mancat. yummy.......yummy............
    la noi le spune langosi.
    dar nu am facut niciodata, mersi mult Ale pentru reteta.


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Corina la data de Mar Mar 09, 2010 12:49 am

    da Ale, umplute. Preferatele mele sunt cu "cozi" cum se zice la noi, adica branza sarata, cu marar si cozi de ceapa verde tocate. si mai facem cu varza, cu branza, cu cartofi, cu dulceata....
    avatar
    spicy
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : Oradea
    Stare de spirit : vesela

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de spicy la data de Mar Mar 09, 2010 1:12 am

    da, da..........merg si umplute. la fel ca si COrina, noi le umpleam cu branza sarata si marar, sau cu cartofi, varza acra. Ne mai facea mami asa simple , le ungea deasupra cu smantana si razuia branza sarata din belsug. imi ploua in gura numai amintindu-mi si vazand pozele.


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de diana la data de Mar Mar 09, 2010 2:14 am

    waw ce fain arata. ....
    avatar
    lacramioara
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 37
    Stare de spirit : Foarte buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de lacramioara la data de Mar Mar 09, 2010 2:56 am

    foarte bine arata,asa cum ziceati si voi merg foarte bine cu orice fel de umplutura,fie ea dulce sau sarata
    avatar
    anei
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Sagetator Varsta : 32
    Localizare : Bucuresti

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de anei la data de Mar Mar 09, 2010 4:15 pm

    Ce bunatati vad de dimineata
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de diana la data de Mar Mar 09, 2010 4:28 pm

    la noi se numesc langosi si se umplu cu branza sarata... se mai manaca si cu usturoi, asta-i obicei unguresc.

    ce vreau sa te intreb Anei: aluatul e moale, mai moale ca la gogosi, nu?

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Corina la data de Mar Mar 09, 2010 5:28 pm

    diana a scris:la noi se numesc langosi si se umplu cu branza sarata... se mai manaca si cu usturoi, asta-i obicei unguresc.

    ce vreau sa te intreb Anei: aluatul e moale, mai moale ca la gogosi, nu?

    da da, sunt unguresti
    avatar
    Pisyoana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Gemeni Varsta : 32
    Localizare : Atena
    Stare de spirit : foarte buna... de la Anastasia mi se trage :)

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Pisyoana la data de Mar Mar 09, 2010 5:42 pm

    Imi aduci aminte de mama :flower:

    Noi le mancam cu zahar deasupra
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    re

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Mar Mar 09, 2010 5:53 pm

    ce bune!
    scovergi cu gem [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    umplute,la noi se numesc branzoaice se pot praji sau coace
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Vin Mar 12, 2010 4:35 am

    la noi se numesc turte ,mama mea face in post dar mie imi este dor de turte coapte pe vatra sau plita
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Vin Mar 12, 2010 8:03 am

    Fetelor,

    si mie imi e dor de mamaaaaaaaaaaa


    ... bine, si de scovergile/langosi/placintele/branzoaicele aratate mai sus...


    PS: Trebuie sa incerc si eu, dar in cuptor, nu prajite!!!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Mar 12, 2010 1:29 pm

    Eva, ia incearca tu sa le faci in cuptor si spune-ne si noua! Ca ar fi muuuult mai sanatos si ai putea manca si 10, fara sa-ti fie frica ca iti va veni rau...


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Dum Mar 14, 2010 5:49 am

    Dragele mele,

    abia ce-am terminat de strans prin bucatarie si, hop, cu poze! Am scos branzoaicele din cuptor!

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Am facut de 3 feluri.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Acestea sunt cele cu branza feta si menta (nu e o branza feta foarte cremoasa, ci una care seamana mai degraba cu telemeaua noastra). Un deliciu!!!

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Aici sunt cu branza proaspata si stafide (cele mai bine rumenite si presate cu furculita pe margine) si cu branza de capra si ceapa verde (cele ciupite pe margine).

    Ce sa va spun... imi plac de nu mai pot... Da, dureaza sa le faci, dar merita, mai ales daca ai placere sa le faci! Mie mi le-a framantat sotul, iar eu am facut restul. Da, stiu, sunt o rasfatata!

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Am folosit faina integrala, de aceea au o culoare putin mai inchisa.
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Dum Mar 14, 2010 1:56 pm

    Ia uite ce scovergi moderne!!! Imi place mult cum arata! Muuult!

    Eva, reteta aluatului este aceeasi? (in afara de faina integrala)


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Corina la data de Dum Mar 14, 2010 2:45 pm

    ce interesante sunt, nu am mai vazut sub forma asta
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de diana la data de Dum Mar 14, 2010 7:12 pm

    astea super-scovergi bronzate...ce faine sunt.!ai avut si cu ajutor.... cum sa nu iasa bune ?!
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Dum Mar 14, 2010 7:42 pm

    Salt'n Pepper a scris:Ia uite ce scovergi moderne!!! Imi place mult cum arata! Muuult!

    Eva, reteta aluatului este aceeasi? (in afara de faina integrala)

    Da, Alexandra, am folosit reteta data de tine, doar ca am folosit faina integrala. Exact inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu putin ou batut. Mai exact, le-am bagat fara ou pentru cateva minute, cat sa le ia focul putin si apoi le-am scos si le-am uns. Oare de aia au ramas asa... lucioase?...

    Singura chestie e ca nu am folosit niciun fel de afanatori si se intaresc daca nu le mananci in aproximativ 2 zile. Se intampla la fel si cu ale voastre?
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Dum Mar 14, 2010 7:46 pm

    Aaaa... Am uitat sa precizez: branzoaicele mele au stat la cuptor(ul incalzit in prealabil) la 200 grade Celsius pentru 20 de minute.

    PS: Nu precizase nimeni cat si cum si pe primele le-am lasat aproape 30 de minute. Ati vazut ca nu sunt arse, dar sunt mai rumenite. Cred ca depinde si de cuptor, dar si de gustul fiecareia/-uia...

    Continut sponsorizat

    Re: Scovergi

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Sam Aug 19, 2017 7:20 pm