Dragele mele,
am gasit aceasta reteta intr-o revista de aici si... m-a tentat sa o incerc. Cred ca e grozava! Si simplu de facut!
Ingrediente:
6 bucati de foietaj inghetat (frozen puff pastry)
5 morcovi de marime potrivita
1 dovlecel mare
1 ardei gras rosu
2 cepe
2 catei de usturoi
ulei
sare si piper dupa gust
2 lingurite de cimbru
1 lingurita de rozmarin
1 lingura de unt
jumatate de lamaie
75 gr nuci
3 oua
300 ml lapte
100 gr branza rasa (eu am folosit parmezan)
Preparare:
Lasati feliile/bucatile de foietaj sa se decongeleze (pana cand devin flexibile). Spalati toate legumele. Taiati morcovii in felii de 1 cm si caliti-i pentru cateva minute (in cat mai putin ulei). Scoateti-i apoi pe un servet de bucatarie. Taiati dovlecelul in doua (in lungime) si apoi feliati-l. Taiati ardeiul gras in cubulete. Tocati ceapa si cateii de usturoi. Caliti putin ceapa, usturoiul, ardeiul si dovlecelul. Adaugati morcovii. Adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul si zeama de la jumatate de lamaie. (Eu am pus si cimbrul si rozmarinul tot dupa gust.) Tapetati cu unt o forma de tarta cu diametrul de 24 cm si asezati bucatile de foietaj. (Eu am avut chiar 6 bucati de forma dreptunghiulara pe care le-am asezat una langa alta pana cand am imbracat intreaga forma.) Faceti gauri in foietaj cu o scobitoare. Separat, bateti ouale, adaugati laptele si branza rasa. Sarati si piperati dupa gust. Apoi turnati legumele calite in forma si formati un strat uniform, asezati nucile, peste care turnati ouale batute. Coaceti pentru 35 de minute la 200 de grade Celsius, in cuptorul incalzit in prealabil.
Timp total: aproximativ 50 de minute
Serveste 4 persoane (realist, 5)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In cuptor...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gata!!!
PS: Data viitoare voi folosi mai multe nuci. Pofta buna!!!
am gasit aceasta reteta intr-o revista de aici si... m-a tentat sa o incerc. Cred ca e grozava! Si simplu de facut!
Ingrediente:
6 bucati de foietaj inghetat (frozen puff pastry)
5 morcovi de marime potrivita
1 dovlecel mare
1 ardei gras rosu
2 cepe
2 catei de usturoi
ulei
sare si piper dupa gust
2 lingurite de cimbru
1 lingurita de rozmarin
1 lingura de unt
jumatate de lamaie
75 gr nuci
3 oua
300 ml lapte
100 gr branza rasa (eu am folosit parmezan)
Preparare:
Lasati feliile/bucatile de foietaj sa se decongeleze (pana cand devin flexibile). Spalati toate legumele. Taiati morcovii in felii de 1 cm si caliti-i pentru cateva minute (in cat mai putin ulei). Scoateti-i apoi pe un servet de bucatarie. Taiati dovlecelul in doua (in lungime) si apoi feliati-l. Taiati ardeiul gras in cubulete. Tocati ceapa si cateii de usturoi. Caliti putin ceapa, usturoiul, ardeiul si dovlecelul. Adaugati morcovii. Adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul si zeama de la jumatate de lamaie. (Eu am pus si cimbrul si rozmarinul tot dupa gust.) Tapetati cu unt o forma de tarta cu diametrul de 24 cm si asezati bucatile de foietaj. (Eu am avut chiar 6 bucati de forma dreptunghiulara pe care le-am asezat una langa alta pana cand am imbracat intreaga forma.) Faceti gauri in foietaj cu o scobitoare. Separat, bateti ouale, adaugati laptele si branza rasa. Sarati si piperati dupa gust. Apoi turnati legumele calite in forma si formati un strat uniform, asezati nucile, peste care turnati ouale batute. Coaceti pentru 35 de minute la 200 de grade Celsius, in cuptorul incalzit in prealabil.
Timp total: aproximativ 50 de minute
Serveste 4 persoane (realist, 5)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In cuptor...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gata!!!
PS: Data viitoare voi folosi mai multe nuci. Pofta buna!!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA