Avem nevoie de:
6 oua
150 gr.zahar tos
75 gr.faina
25 gr,nuca macinata(optional)
10 gr,cacao
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Crema de ness:
250 gr.unt(margarina)
200 gr.zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite ness
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bezea:
3 albusuri
120 gr.zahar tos
Obs: ca de obicei,eu injumatatesc masurile cand fac prima data !
Cum procedam:
Pt.Blat:
1.Separam ouale si batem albusurile bine ,apoi adaugam zaharul si mixam bine-bine.
2.Galbenusurile le omogenizam cu putina sare .
3.Peste albusurile batute bine ,punem pe rand:galbenusurile,faina,nuca si la urma cacao si amestecam cu o spatula
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie ,punem compozitia si o dam la cuptor(preinacalzit) circa 25-30 minute la 180 grade.Cand e gata ,scoatem blatul si il punem la racit pe un fund.
Crema:
1.Punem nessul peste care adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam pana se dizolva.
2.Galbenusurile le omogenizam .
3.Untul (la temperatura camerei),il punem intr-un bol si il mixam cu zaharul pudra pana se face o crema .
4.Peste crema de unt ,punem galbenusurile si nessul si amestecam bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bezea:
1.Albusurile le mixam cu zaharul pana se face o spuma .Imediat punem castronul pe baie de aburi si mixam in continuare pana suprafata bezelei devine lucuiasa(cam 3-6 minute)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cand blatul e racit ,il punem pe o tava si peste el punem crema de ness
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
apoi bezeau si radem ciocolata .
De preferat e sa stea l frigider pana a doua zi.Eu n-am avut rabdare ,am si taiat-o ,dar s-a inchegat bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
6 oua
150 gr.zahar tos
75 gr.faina
25 gr,nuca macinata(optional)
10 gr,cacao
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Crema de ness:
250 gr.unt(margarina)
200 gr.zahar pudra
3 galbenusuri
2 lingurite ness
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bezea:
3 albusuri
120 gr.zahar tos
Obs: ca de obicei,eu injumatatesc masurile cand fac prima data !
Cum procedam:
Pt.Blat:
1.Separam ouale si batem albusurile bine ,apoi adaugam zaharul si mixam bine-bine.
2.Galbenusurile le omogenizam cu putina sare .
3.Peste albusurile batute bine ,punem pe rand:galbenusurile,faina,nuca si la urma cacao si amestecam cu o spatula
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie ,punem compozitia si o dam la cuptor(preinacalzit) circa 25-30 minute la 180 grade.Cand e gata ,scoatem blatul si il punem la racit pe un fund.
Crema:
1.Punem nessul peste care adaugam 3 linguri de apa calda si amestecam pana se dizolva.
2.Galbenusurile le omogenizam .
3.Untul (la temperatura camerei),il punem intr-un bol si il mixam cu zaharul pudra pana se face o crema .
4.Peste crema de unt ,punem galbenusurile si nessul si amestecam bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Bezea:
1.Albusurile le mixam cu zaharul pana se face o spuma .Imediat punem castronul pe baie de aburi si mixam in continuare pana suprafata bezelei devine lucuiasa(cam 3-6 minute)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cand blatul e racit ,il punem pe o tava si peste el punem crema de ness
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
apoi bezeau si radem ciocolata .
De preferat e sa stea l frigider pana a doua zi.Eu n-am avut rabdare ,am si taiat-o ,dar s-a inchegat bine.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA