Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Distribuiţi
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Noi 21, 2009 10:06 pm

    Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    cand eram mica nu imi placea deloc pandispanul cu mere si bezea,mi se parea prea dulce asa ca acum am schimbat putin reteta pe gustul si placul nostru,am folosit aluat de tarta friabil, mere multe ,stafide ,preferatele sotului si deasupra un start de bezea dulce.din cantitatea data ies 2 tarte cu diametrul de 24 cm

    Ingrediente /ingredienti

    Aluat /Frolla
    500 g faina / 500 g farina
    250 g unt la temperatura camerei /250 g burro a temperatura ambiente
    170 g zahar / 170 g zucchero
    6 galbenusuri / 6 tuorli
    un strop de sare / un pizzico sale
    coaja lamaie / buccia limone
    Umplutura /Ripieno
    16 mere renete / 16 mele renette op. anurca
    un pumn de stafide / uvetta
    1-2 linguri zahar / 1-2 cucchiai zucchero
    1lamaie / 1 limone
    1 lingura pesmet / 1 cucchiaio pangrattato
    Bezea/Meringa
    6 albusuri / 6 bianchi
    150 g zahar pudra / 150 g zucchero a velo
    Preparare/preparazione

    amestecam repede ingredientele de la aluat si punem aluatul invelit in pelicula in frigider minim 2 h dupa care il intindem si il punem in 2 tavi cu diametrul de 24 cm ,aveti grija ca aluatul sa aiba marginile usor ridicate si tavile sa fie acoperite cu hartie de copt
    incalzim cuptorul la 180 C ,in fiecare tava punem peste aluat o hartie de copt si presaram cu orez sau fasole uscata ,in acest fel aluatul nu se umfla si ramane loc pentru umplutura.Punem la copt cca 20 minute
    curatam merele le scoatem miezul cu ajutorul aparatului de scos cotorul de mar si taiem merele felii subtiri ,le stropim cu suc de lamie si punem zaharul ,le punem in cuptorul cu microunde timp de 5-6 minute ,cand sant reci scurgem sucul
    punem stafidele la inmuiat 10 minute in apa calduta
    batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul ,
    scoatem tava din cuptor presaram cu o lingura de pesmet punem merele ,presaram stafidele ,acoperim cu bezea si dam la cuptor cca 40 minute ,catre sfarsit micsoram temperatura(170 C) ca sa nu se arda bezeaua
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    lacramioara
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 38
    Stare de spirit : Foarte buna

    Re: Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Mesaj Scris de lacramioara la data de Sam Noi 21, 2009 11:22 pm

    wow ce bine arata si gustos

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Mesaj Scris de Corina la data de Vin Ian 15, 2010 10:09 pm

    super retetele. am primit o carte cu retete italienesti, "Bucataria lui Antonio Passarelli" ii zice si eu una m-am indragostit de ea si vreau sa fac cat mai multe retete cu putinta. Chiar ieri am facut un fel cu spaghetti...o sa pun si reteta
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Ian 15, 2010 10:14 pm

    Mamma mia!!!!!!!!!
    Mai pune, Miha, mai pune!!!!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Continut sponsorizat

    Re: Tarta cu mere si bezea – Crostata mele e meringa

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Oct 24, 2017 7:29 pm