Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Tocana de porc cu mere

    Distribuiţi
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Vin Ian 22, 2010 8:49 pm

    Durata de pregatire si gatire: 40-45 de minute (timp real)
    Pentru 4 persoane (realist, doar pentru 3)

    Ingrediente:
    500 gr filet de porc (e vorba de muschiul acela subtire si lung)
    1 lingura de faina
    2 linguri de ulei de masline
    1 ceapa
    1 mar (mare, carnos)
    300 ml de stoc de pui sau legume (supa)
    2 frunze de dafin
    1 lingura de mustar cu seminte
    un pumn de patrunjel (neaos sau plat, nu cret!)
    sare si piper dupa gust

    Preparare:
    1. Taiati muschiul de porc in felii de 2 cm grosime, sarati-le, piperati-le dupa gust si dati-le prin faina. Mie mi-a ajuns faina la limita limitei... Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o cratita sau o tigaie de teflon si caliti feliile de muschi. Eu le-am intors de pe o parte pe cealalta in continuu. Cand devin aurii, scoateti-le pe o farfurie.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    2. Tocati ceapa si caliti-o in restul uleiului de masline (o lingura). Taiati marul in felii (8) si scobiti miezul cu samburii. Marul nu trebuie curatat de coaja. Cand ceapa devine translucida, adaugati feliile de mar si lasati-le la foc mic pana incep sa se caramelizeze. Eu le-am lasat pana cand au inceput sa devina un auriu spre brun, dar nu erau caramelizate inca. Mie mi-au placut asa. Apoi adaugati stocul/supa de pui sau legume si amestecati.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    3. Puneti si feliile de muschi in tigaie/cratita. Adaugati frunzele de dafin si mustarul si aduceti aproape de fierbere. Apoi coborati temperatura si lasati sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Daca e necesar, mai adaugati putin stoc/supa sau apa. Inainte de servire, presarati patrunjelul tocat.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Valori pe portie: 248 calorii (proteinele incluse); 29 gr glucide; 9 gr lipide; 11 gr fibre; 2 gr grasimi saturate; 2 gr sare; 0,41 gr zaharuri adaugate.
    avatar
    spicy
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : Oradea
    Stare de spirit : vesela

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de spicy la data de Vin Ian 22, 2010 9:12 pm

    waw ce bine arata......, reteta e tot de la Jamie Oliver? am observat ca iti place sa gatesti dupa retetele lui.


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Ian 22, 2010 9:37 pm

    Evaaaaaa, arata extraordinar! Si, sincer iti zic, parca o si miros.....
    Mmmm, trebuie sa fie o grozavie de mancare!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Corina la data de Vin Ian 22, 2010 9:51 pm

    super combinatia, sa stii ca o incerc, mai am carne de porc o gramada :)
    felicitari!
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Vin Ian 22, 2010 11:37 pm

    spicy a scris:waw ce bine arata......, reteta e tot de la Jamie Oliver? am observat ca iti place sa gatesti dupa retetele lui.

    Nu, Ghea, asta nu e reteta de-a lui. Asa e, imi plac retetele lui, fac relativ des. Cand va dau vreo reteta de-a lui va si spun. Asta e o reteta dintr-o carte pe care am luat-o din Belgia, e in franceza, se numeste 'Plats uniques, plats pratiques', dar originalul e editat de BBC Books - '101 One-Pot Dishes', scrisa de Jeni Wright.
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Vin Ian 22, 2010 11:40 pm

    Salt'n Pepper a scris:Evaaaaaa, arata extraordinar! Si, sincer iti zic, parca o si miros.....
    Mmmm, trebuie sa fie o grozavie de mancare!

    Da, Alexandra, e grozava, intr-adevar! O poti servi cu un orez simplu (fiert) sau dum-dum (facut la cuptor, in vas de ceramica, sigilat cu aluat de paine - o nebunie!!!) sau poti servi cu bucati de paine calda sau... facuta la cuptor cu putin unt... Sunt atatea combinatii...
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Sam Ian 23, 2010 12:19 am

    Eva, eu ma mut al tine!!!! Ca prea aud numai chestii noi si care suna grozav!!!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    spicy
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : Oradea
    Stare de spirit : vesela

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de spicy la data de Sam Ian 23, 2010 1:28 am

    indiferent de unde ai luat reteta, arata super sigur o sa fac si eu cu proxima ocazie. [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Sam Ian 23, 2010 5:23 am

    Salt'n Pepper a scris:Eva, eu ma mut al tine!!!! Ca prea aud numai chestii noi si care suna grozav!!!

    Alexandra, va astept cu mare drag (doar nu vrei sa vii singura!)!!! E adevarat ca ne place sa incercam tot timpul chestii noi. Iti dai seama ce-am face noi impreuna??? Pfiuu...
    avatar
    lacramioara
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 38
    Stare de spirit : Foarte buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de lacramioara la data de Sam Ian 23, 2010 9:34 am

    interesanta combinatia dar banuiesc ca este si foarte buna
    multumim pentru reteta

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Corina la data de Sam Ian 23, 2010 10:00 pm

    azi am vrut sa fac tocana ta. si....mi-a iesit toal altceva, am tot adus adaugiri pe parcurs, dar a iesit extraordinar de bun. o friptura de porc cu sos dulce acrisor din mere, lamaie si rosii. revin putintel mai tarziu cu poza si explicatii :)

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Corina la data de Sam Ian 23, 2010 10:15 pm

    Am taiat carnea, am tavalit-o in faina si am prajit-o in ulei pana s-a rumenit pe ambele parti.
    Am scos-o si am pus la calit ceapa impreuna cu parul taiat. Am calit, am scos marul si am adaugat carnea.
    Am pus 2 cani de apa si am condimentat cu sare, piper si cimbru, am pus si 3 foi de dafin.
    Separat jumatate din mar l-am pisat bine, am amestecat cu o lingura de zeama de lamaie si cu 2 linguri de sos de rosii. Am pus peste carne, am amestecat si am pus si cealalta jumatate de mar. Am lasat la fiert cca 30 de minute pana s-a lasat un sos mai consistent. A devenit reteta mea preferata pentru carnea de porc
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Continut sponsorizat

    Re: Tocana de porc cu mere

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Dum Dec 17, 2017 2:53 am