Pentru 4 persoane (realist, doar pentru 3)
Ingrediente:
500 gr filet de porc (e vorba de muschiul acela subtire si lung)
1 lingura de faina
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa
1 mar (mare, carnos)
300 ml de stoc de pui sau legume (supa)
2 frunze de dafin
1 lingura de mustar cu seminte
un pumn de patrunjel (neaos sau plat, nu cret!)
sare si piper dupa gust
Preparare:
1. Taiati muschiul de porc in felii de 2 cm grosime, sarati-le, piperati-le dupa gust si dati-le prin faina. Mie mi-a ajuns faina la limita limitei... Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o cratita sau o tigaie de teflon si caliti feliile de muschi. Eu le-am intors de pe o parte pe cealalta in continuu. Cand devin aurii, scoateti-le pe o farfurie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2. Tocati ceapa si caliti-o in restul uleiului de masline (o lingura). Taiati marul in felii (8) si scobiti miezul cu samburii. Marul nu trebuie curatat de coaja. Cand ceapa devine translucida, adaugati feliile de mar si lasati-le la foc mic pana incep sa se caramelizeze. Eu le-am lasat pana cand au inceput sa devina un auriu spre brun, dar nu erau caramelizate inca. Mie mi-au placut asa. Apoi adaugati stocul/supa de pui sau legume si amestecati.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
3. Puneti si feliile de muschi in tigaie/cratita. Adaugati frunzele de dafin si mustarul si aduceti aproape de fierbere. Apoi coborati temperatura si lasati sa fiarba la foc mic 15-20 de minute. Daca e necesar, mai adaugati putin stoc/supa sau apa. Inainte de servire, presarati patrunjelul tocat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Valori pe portie: 248 calorii (proteinele incluse); 29 gr glucide; 9 gr lipide; 11 gr fibre; 2 gr grasimi saturate; 2 gr sare; 0,41 gr zaharuri adaugate.
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA