Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Otetul balsamic

    Distribuiţi
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Otetul balsamic

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Sept 25, 2009 3:18 pm

    Otetul balsamic



    I se spune "balsamic" pentru ca are consistenta si aroma rasinei din care sunt facute butoaiele in care este tinut. Otetul balsamic traditional si original se face doar in regiunile italienesti Modena si Reggio, din mustul strugurilor din sortimentul Trebbiano. Se pot folosi si alte tipuri de struguri - Lambrusco, Ancellotta, Sauvignon si Sgavetta. Mustul, in care nu se mai adauga nimic altceva, este fiert in vase puse direct pe flacara. Concentratul care rezulta este considerat a fi de-acum un sirop de fructe. Acum i se pot adauga substantele care ajuta sucul sa se transforme in otet balsamic. Apoi, se pune la maturat in butoaie facute din diverse tipuri de lemn. Unii dintre producatori adauga in otet zahar brun sau caramel pentru a scapa de gustul amar.

    SECRETE.

    In Modena, fiecare dintre producatorii de otet balsamic are propriul secret, de cele mai multe ori acesta tinand de tipul de lemn pe care il foloseste pentru fabricarea butoaielor. Acest tip de otet nu poate fi vandut decat dupa ce implineste varsta de 6 ani. Calitatea medie este atinsa atunci cand otetul ajunge la 10 ani vechime, iar dupa 25 de ani se poate spune ca otetul balsamic este considerat a ajunge aproape de perfectiune. Pretul se raporteaza la calitate, astfel incat o sticla cu otet balsamic de cea mai buna calitate poate ajunge si la 500 de dolari. Daca doriti sa faceti o afacere buna, trebuie sa cumparati un produs de calitate medie, ajuns la o maturitate de peste 7-8 ani. In Romania, o sticla cu otet balsamic costa in medie 20 de lei noi.

    ISTORIE

    Prima mentiune istorica despre otetul balsamic este facuta in anul 1046, cand Regelui Enrico III i s-a oferit in dar o sticla cu acest ingredient-minune. In Evul Mediu era folosit mai ales ca dezinfectant.
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Sept 25, 2009 3:19 pm

    Eu folosesc foarte des tipul asta de otet. Adica, la toate salatele de verzaturi. Este mai slab decat cel obisnuit si are un gust mai bun. Insa, nu-mi place ca ...coloreaza ingredientele. :P
    avatar
    tudorluca
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Gemeni Varsta : 45
    Localizare : capitala Romaniei
    Stare de spirit : in urcare

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de tudorluca la data de Vin Sept 25, 2009 9:28 pm

    Este ff bun,il folosesc și eu dar atenție-strică smalțul dinților(fff rau).
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Sept 25, 2009 9:45 pm

    Serios? Doar tipul asta de otet sau, in general?
    avatar
    tudorluca
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Gemeni Varsta : 45
    Localizare : capitala Romaniei
    Stare de spirit : in urcare

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de tudorluca la data de Vin Sept 25, 2009 10:20 pm

    Yemaya a scris:Serios? Doar tipul asta de otet sau, in general?
    NUMAI ACESTA .....E NAȘPA /DAR TOTODATA F BUN ...off
    avatar
    adrianarenata
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 35
    Localizare : iasi
    Stare de spirit : astept oricand o provocare

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de adrianarenata la data de Vin Oct 16, 2009 5:49 pm

    noua nu ne place otetul clasic pt ca e tare si daca vrei sa fie mai slab trebuie combinat cu apa si strica salatele.asa ca il folosim pe cel balsamic in cantitati mici.

    Continut sponsorizat

    Re: Otetul balsamic

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Joi Sept 21, 2017 2:17 am