cred ca stiti reteta ruladei numite 'ochi de elefant' sau 'ochi de bou'. Se face la rece, foarte repede si usor, insa mie nu-mi place crema pe care o contine, asa ca am eliminat-o si am mai 'lucrat' in schimb la blat.
Ingrediente:
300 gr biscuiti simpli (pe care ii macinati)
200 ml apa
100-150 gr zahar (nerafinat daca aveti, e mai sanatos)
3-4 linguri cacao
nuci (vreo 50-70 gr, taiate marunt sau macinate) (acestea nu se regasesc in reteta originala)
2-3 banane (cat mai drepte cu putinta :D )
nuca de cocos (optional)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am pus intr-un castron biscuitii macinati, peste care am pus nucile taiate marunt (data viitoare le macin pt ca dureaza putin mai mult sa le tai eu :| ).
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am adaugat cacao, dupa care am turnat siropul facut din apa si zahar. Eu prefer mai putin zahar, e mai sanatos, insa am lasat o marja de eroare de 50 gr de zahar, pentru gustul fiecareia. :P Amestecati totul bine, pana obtineti o pasta. Eu pastrez intotdeauna proportiile si nu mi s-a intamplat sa iasa moale. :queen:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Intindeti o foaie din pasta obtinuta. Eu folosesc baking paper (hartie de pergament folosita in bucatarie? va rog sa ma corectati daca nu se spune asa :!: ) si dedesubtul si deasupra foii.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adaugati bananele (acestea din imagine sunt foarte coapte - acesta a si fost motivul pentru care am facut rulada :D ar fi pacat sa arunc bananele, nu :?: ). Le puteti indrepta usor, au o oarecare elasticitate, plus ca le puteti 'innadi'.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Rulati. Cand incepeti sa rulati, aveti grija sa mulati bine foaia pe banane, ca sa nu ramana spatiu intre fruct si foaia de biscuiti. Cand ajungeti la capat, puteti presara nuca de cocos pe foaia de pergament si sa rostogoliti batonul format prin ea. E aspectuos.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
La oricare capat al foii de pergament ati fi, impachetati batonul si bagati-l la frigider. Se scoate numai inainte (cu 10 - 15 minute) de servire.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Asa arata produsul finit.
Va poftesc cu maaaare drag!!! Secretul succesului dulciurilor facute de mine e ca le impart cu toata lumea!!! :cheers:
PS: Nu ar trebui sa va ia mai mult de 15-20 de minute ca sa pregatiti aceasta rulada, iar valoarea calorica este de 305kcal pe 100 gr. Am calculat cu graficul langa mine, eroarea e foarte mica daca e...
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA