Totul despre Ketchup. Folosirea Ketchup-ului in alimentatie
Acest cuvant ketchup vine de la un cuvant chinezesc care inseamna un sos murat de peste. In anul 1960 a fost pentru prima data acest cuvant mentionat in scris. Marinarii englezi au descoperit acest sos minune si au transmis mai departe reteta.
Cel mai import ant moment al acestui sos este adaugarea rosii lor, lucru care s-a intamplat in anul 1703.
Prima reteta de ketchup a fost scrisa in anul 1727. Retetele au continuat sa apara predominand cele cu ciuperci in Marea Britanie si cu rosii in USA. Un fermier s-a oferit sa-l vanda in sticle in anul 1830 cu un pret cuprins intre 33 si 50 de centi.
Intr-o prima faza a avut o consistenta asemanatoare cu sosul de soia si era numit si sos de soia.
Legat de numele sosului exista variatii precum : catsup, katsup, catshup, kecap
Cine consuma cel mai mult ketchup?
Copiii consuma cu aproximativ 50% mai mult decat adultii. Cei tineri consuma ketchup aproape cu orice fel de mancare, in special cu pizza sau cartofi prajiti.
Ingredientele de baza pe care ar trebui sa le contina un ketchup sunt urmatoarele ( conform unei dispozitii a guvernului american) :
sos de rosii fiert
zahar
otet
arome de ceapa
scortisoara
ghimbir
Ketchup-ul contine un antioxidant excelent contra radicalilor liberi care pot sa ameninte dezvoltarea celulelor. Astfel ajuta contra cancer ului, boli lor de inima si a imbatranirii premature. Totusi daca adaugam ketchup peste hamburger sau cartofi prajiti nu transformam aceste preparate in mancare sanatoasa.
Stiati ca...
97% dintre americani consuma ketchup
Sosul contine un acid care ajuta la curatarea si stralucirea ustensilelor din cupru.
O persoana consuma 3 sticle pe an
In anul 1992 vanzari le de ketchup au fost de 723 de milioane $
Va propune o reteta veche care dateaza de pe la inceputul anului 1900. Doar pregatind prorpiul ketchup sunteti siguri de calitatea sosului obtinut si nu veti mai avea probleme cu cel de pe iata, care poate fi contrafacut sau care ar putea sa contina ingrediente care sa-ti afecteze sanatate a. Aceasta reteta intotdeauna a dat rezultate excelente, speram ca vei obtine un rezultat care iti va incanta intreaga familie.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (cantitatile pot fi schimbate, in functie de gust):
- 6 kg de rosii
- 6 linguri de sare
- piper negru
- 3 litri otet
- 3 linguri mustar
- 9 ardei capia taiati marunt
- 4 linguri condimente
Mod de pregatire
Se decojesc rosiile si se pun intr-o oala impreuna cu celelalte ingrediente. Se fierb bine timp de aproximativ 4 ore pana cand amestecul se ingroasa.
Sosul se pastreaza in sticle sau borcane bine sigilate. Este perfect cu orice tip de mancare il preferati.
Sursa:Articole-Online.ro
Acest cuvant ketchup vine de la un cuvant chinezesc care inseamna un sos murat de peste. In anul 1960 a fost pentru prima data acest cuvant mentionat in scris. Marinarii englezi au descoperit acest sos minune si au transmis mai departe reteta.
Cel mai import ant moment al acestui sos este adaugarea rosii lor, lucru care s-a intamplat in anul 1703.
Prima reteta de ketchup a fost scrisa in anul 1727. Retetele au continuat sa apara predominand cele cu ciuperci in Marea Britanie si cu rosii in USA. Un fermier s-a oferit sa-l vanda in sticle in anul 1830 cu un pret cuprins intre 33 si 50 de centi.
Intr-o prima faza a avut o consistenta asemanatoare cu sosul de soia si era numit si sos de soia.
Legat de numele sosului exista variatii precum : catsup, katsup, catshup, kecap
Cine consuma cel mai mult ketchup?
Copiii consuma cu aproximativ 50% mai mult decat adultii. Cei tineri consuma ketchup aproape cu orice fel de mancare, in special cu pizza sau cartofi prajiti.
Ingredientele de baza pe care ar trebui sa le contina un ketchup sunt urmatoarele ( conform unei dispozitii a guvernului american) :
sos de rosii fiert
zahar
otet
arome de ceapa
scortisoara
ghimbir
Ketchup-ul contine un antioxidant excelent contra radicalilor liberi care pot sa ameninte dezvoltarea celulelor. Astfel ajuta contra cancer ului, boli lor de inima si a imbatranirii premature. Totusi daca adaugam ketchup peste hamburger sau cartofi prajiti nu transformam aceste preparate in mancare sanatoasa.
Stiati ca...
97% dintre americani consuma ketchup
Sosul contine un acid care ajuta la curatarea si stralucirea ustensilelor din cupru.
O persoana consuma 3 sticle pe an
In anul 1992 vanzari le de ketchup au fost de 723 de milioane $
Va propune o reteta veche care dateaza de pe la inceputul anului 1900. Doar pregatind prorpiul ketchup sunteti siguri de calitatea sosului obtinut si nu veti mai avea probleme cu cel de pe iata, care poate fi contrafacut sau care ar putea sa contina ingrediente care sa-ti afecteze sanatate a. Aceasta reteta intotdeauna a dat rezultate excelente, speram ca vei obtine un rezultat care iti va incanta intreaga familie.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (cantitatile pot fi schimbate, in functie de gust):
- 6 kg de rosii
- 6 linguri de sare
- piper negru
- 3 litri otet
- 3 linguri mustar
- 9 ardei capia taiati marunt
- 4 linguri condimente
Mod de pregatire
Se decojesc rosiile si se pun intr-o oala impreuna cu celelalte ingrediente. Se fierb bine timp de aproximativ 4 ore pana cand amestecul se ingroasa.
Sosul se pastreaza in sticle sau borcane bine sigilate. Este perfect cu orice tip de mancare il preferati.
Sursa:Articole-Online.ro
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA