Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator :: 1 Motor de cautare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    KURTOS KOLACS

    Distribuiţi
    avatar
    CRINA
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Rac Varsta : 37
    Localizare : montreal
    Stare de spirit : vesela

    KURTOS KOLACS

    Mesaj Scris de CRINA la data de Mar Noi 29, 2011 11:11 am

    Ingrediente pentru 4 Kurtosi (de marimea unei sticle de vin):

    -500 g faina 
    -25 g drojdie
    -150 grame zahar
    -1 plic zahar vanilat
    - 2 galbenusuri
    - o cana lapte caldut
    - 3 linguri ulei
    - un varf de sare
    - coaja de la o lamaie

    Se pune faina intr-un bol incapator si se face o gaura in mijloc. Drojdia se desface intr-un pic de lapte caldut la care se adauga varful de sare si zaharul vanilat si se toarna in mijlocul fainii, se lasa putin la dospit.
    Se adauga apoi galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si lapte pana iese un aluat moale. Se adauga apoi si uleiul, se mai stropeste cu faina daca aluatul pare prea uleios. 
    Se lasa la dospit la cald pana aluatul isi dubleaza volumul.
    Se imparte apoi in 4 si se intinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.
    Sticlele (de vin am folosit eu ) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
    Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla.
    Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte amestecat cu zahar si se dau prin zahar si scotisoara sau zahar cu nuca de cocos, nuci cu scortisoara..
    Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor (in picioare) si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe sticle.
    E foarte bine pe borcane ca poti sa le intorci, in cazul in care cuptorul nu coace uniform. Atentie mare cu sticla incinsa!!! Ai mei nu s-au lipit, sa fie sticlele (borcanele) uscate si sa le ungeti cu putin ulei (nu mult). Dupa ce se racesc un pic, doar capetii trebuie desprinsi circular cu un cutit si aluneca frumos de pe suport.
    Am gasit asa : 17 grame drojdie proaspata e echivalentul unui pachetel de 7 grame drojdie uscata .
    Din calculele mele e nevoie de 10 grame drojdie uscata , daca nu ma insel.
    I-am uns cu o cutiuta de iaurt cu vanilie si i-am tavalit printr-un amestec de nuca, zahar brun, flax f bine macinat, zahar vanilat si scortisoara.
    Ies asa dupa gustul de acasa...

    SAU



    Ingrediente:
    - 450 g faina
    - 50 g custard powder (praf de budinca de vanilie)
    - 25 g drojdie proaspata
    - 150 g zahar
    - 50 g ulei
    - 20 g untura vegetala (shortening)
    - o lingurita sare
    - 200 g apa in care am dizolvat 30 g lapte praf

    Preparare:
    Am facut o maia din drojdia lichefiata cu o lingurita zahar, doua linguri rase faina si putin lapte caldut. Am lasat-o 10 min. la dopsit. Apoi am amestecat faina cu custard powder, si-am adaugat uleiul, maiaua, untura vegetala, si restul de lapte in care am dizolvat zaharul si sarea. Framantat bine (de catre robot), si lasat la dublat volumul cca. 45 min.
    Apoi am luat 6 cutii de 500 ml de bere, le-am "imbracat" in hartie de copt pe care am capsat-o la capete.
    Aluatul l-am intins ccca. 1 m lungime si 18 cm latime. L-am taiat in 12 fasii de cca 1,5 cm latime si-am folosit 2 fasii pentru fiecare colac. I-am aplatizat usor rulandu-i si i-am asezat in picioare intr-o tava.
    I-am uns cu ou batut si i-am rulat prin nuca macinata amestecata cu zahar si scortisoara.
    Si i-am copt la 180 C, 15 minute, dupa care i-am intors invers si i-am mai lasat 15 minute.




    Iata improvizatia mea de forme de kurtos ca sa ramina si pentru alti doritori... Made in Canada cu 2 conserve de "formula" (lapte concentrat pentru bebelusi) care sunt de tabla si inauntru, puse cap in cap, invelite in folie de aluminiu si infipte pe 2 tzepe metalice de facut kebab la BBQ. Si apoi se pune forma pe o tava cu marginile mai inalte. Da, se poate rasuci de la dreapta la stinga si de la stinga la dreapta, conservele stau bine in folia de aluminiu si se pot folosi fie in cuptor, fie deasupra gratarului dat la foc mic, mic, mic... 





      Acum este: Dum Sept 24, 2017 7:26 am