Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
COZONACI TRECCIA RUSSA EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 26 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 26 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
Corina (3482)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
spicy (1621)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
ionela2682 (1505)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
lacramioara (1381)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
vdaiana (1335)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
mireya (1247)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
Pisyoana (1142)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
Mihaela (1058)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 
diana (1034)
COZONACI TRECCIA RUSSA Bar_leftCOZONACI TRECCIA RUSSA BarCOZONACI TRECCIA RUSSA Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

    COZONACI TRECCIA RUSSA

    CRINA
    CRINA
    Admin


    feminin Rac Varsta : 43
    Localizare : montreal
    Stare de spirit : vesela

    COZONACI TRECCIA RUSSA Empty COZONACI TRECCIA RUSSA

    Mesaj Scris de CRINA Mar Noi 29, 2011 11:08 am


    Ingrediente:

    400g faina
    90g unt
    90g zahar tos
    2 oua (de preferat ar fi sa fie oua de casa pentru a da culoare)
    Un praf de sare
    30g unt pentru uns foaia

    Pentru maia:
    200g faina
    30g zahar tos
    200ml lapte
    1 pliculet si ½ drojdie uscata

    Pentru umplutura 1:
    120g nuca macinata
    4 linguri lapte
    5 linguri cu varf zahar tos
    2 esente de rom Dr. Qeker
    1 lingura cu varf de cacao

    Pentru umplutura 2:
    120g stafide
    50g zahar brun

    Pentru uns:
    1 galbenus crud
    80ml lapte

    Mod de preparare:
    Stafidele le punem intr-un castron, adaugm peste ele apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie cel putin 30 – 45 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator.
    Intr-un castron punem nuca pe care o macinam in prealabil, adaugam zaharul tos si amestecam pana la omogenizare.
    Adaugam peste nuca cu zahar laptele, esentele de rom, olingura cu varf de cacao si amestecam pana la omogenizare.
    Pentru a pregati maiaua, punem intr-un bol 200g faina si adaugam peste drojdia uscata. Amestecam si lasam la odihnit acest amestec pentru 15 minute.
    Dupa 15 minute, adaugam peste faina amestecata cu drojdie, zaharul tos si laptele, amestecam bine si lsam la dospit maiaua pana isi dubleaza volumul.
    Dupa ce maiaua a crescut indeajuns, in cuva aparatului de facut paine punem ouale, zaharul tos, untul topit in prealabil (atentie il lasam la racit pana devine doar caldut), adaugam maiaua, faina si un praf de sare, dupa care lasam aluatul in masina la dospit si framantata timp de 1 ora 30 minute.
    Dupa ce aluatul a crescut frumos, infainam usor suprafata de lucru, turnam aluatul si il impartim in 2 parti egale.
    Luam o jumatate din aluat si incepem sa pregatim primul cozonac. Intindem aluatul intr-o patura dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 1cm. Ungem cu o pensula intrega suprafata a foii de aluat cu unt, topit in prealabil.
    Presaram pe suprafata foii de aluat nuca amestecata cu zahar in movilite nu uniform.
    Incepem sa rulam foaia pe lung pana obtinem un rulou.
    Taiem dintr-un capat al ruloului o bucata cam de 5 cm.
    Taiem ruloul pe lung, pe mijloc, avand grija ca taietura sa inceapa la 5 cm de capatul netaiat al ruloului. Taiem pana la capat in cealalta parte a ruloului.
    Rasucim capatul netaiat al ruloului pe sub cele 2 fasii de aluat (aplecam capatul spre exteriorul fasiilor si il aducem in interiorul lor). Apoi, impletim cele 2 fasii pornind de la capatul rasucit. Cand ajungem cu impletitura la celalalt capat, unim fasiile, strangandu-le putin cu degetele si adaugam deasupra capatul de rulou taiat.
    Punem cozonacelul astfel format intr-o tava pentru cozonac tapetata in prealabil cu hartie de copt si lasam la dospit acoperit cu o folie alimentara, pana isi dubleaza volumul.
    Trecem la formarea celui de al doilea cozonac care se face la fel.




      Data/ora curentă este: Joi Mar 28, 2024 6:33 pm