Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!

Bucate cu gust....Yummy

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Gelatina EmptyLun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Gelatina EmptySam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Gelatina EmptyMier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Gelatina EmptySam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Gelatina EmptyVin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Gelatina EmptyJoi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Gelatina EmptyJoi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Gelatina EmptyMar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Gelatina EmptyMar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Gelatina EmptyDum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Gelatina EmptyDum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Gelatina EmptySam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Gelatina EmptySam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Gelatina EmptyJoi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Gelatina EmptyMar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Gelatina EmptyDum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Gelatina EmptyVin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Gelatina EmptyVin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Gelatina EmptyVin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Gelatina EmptyDum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Gelatina EmptyDum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Gelatina EmptyMar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Gelatina EmptyMar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Gelatina EmptyMar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Gelatina EmptyMar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

În total sunt 33 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 33 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectați a fost de 100, Vin Feb 02, 2024 6:50 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
Corina (3482)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
spicy (1621)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
ionela2682 (1505)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
lacramioara (1381)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
vdaiana (1335)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
mireya (1247)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
Pisyoana (1142)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
Mihaela (1058)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 
diana (1034)
Gelatina Bar_leftGelatina BarGelatina Bar_right 


visit counter

All Cooking Sites

3 participanți

    Gelatina

    Salt'n Pepper
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Varsator Varsta : 47
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Gelatina Empty Gelatina

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper Sam Oct 24, 2009 11:37 pm

    Totul a pornit de la o discutie cu cineva care nu suporta E-urile si de acolo am ajuns la gelatina Halal- adica potrivita pentru a fi folosita de musulmani.
    Mai e un aspect legat de gelatina Kosher- adica potrivita pentru evrei.
    Asa ca sa elucidam un aspect : gelatina pura, asa cum se vinde ea in foi sau maruntita NU este Halal si daca este Kosher sunt diferende. In general nu este considerat Kosher sa folosesti carne si produse lactate in aceeasi masa.
    Aceasta pentru ca asa cum rezulta, gelatina este facuta in mare parte din porc, si nici cea facuta din vita sau capra, nu este facuta din animale care sunt sacrificate in mod ritualic, nici conform legii musulmane, nici celei evreiesti

    De aici se vede cam care este ponderea porcului in producerea gelatinei la nivel mondial

    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Gelatin_Market_and_Production_Data.JPG.

    Exista varianta vegetala care se poate folosi la jeleuri, torturi, tarte, prajituri. In mod normal, daca nu mananci mereu nu are ce rau sa faca si pare mai potrivit cu prajiturile, un gelifiant vegetal.
    De exemplu Tort Gelee in Romania, in engleza Clear Cake Glaze
    http://www.oetker.ca/en/product/baking-ingredients/pouch/11170
    Exista problema ca nu se lucreaza cu ele exact ca si cu gelatina si uneori creeaza probleme pentru ca nu exista o apreciere exacta, cat ar trebui folosit pentru a fi obtinut acelasi rezultat ca cel cu gelatina.
    Numai ca apare problema ca si caregeenanul este pus sub observatie:

    http://sanatate.rol.ro/stiri/e-407-lupta-si-impotriva-sida.html

    ca si agar-agar, alt agent gelifiant tot vegetal,
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:%2032004D0374:RO:NOT

    Avind in vedere ca exista persoane care, din cauze credintelor religioase, nu consuma anumite alimente, m-am gandit ca daca aveti cunostinte care va vin la masa, sa stiti ca si pentru evrei si pentru musulmani, poate constitui o problema sa le oferiti produse care contin gelatina.
    Fireste, puteti sa nu le spuneti, dar eu nu as face asa ceva, pentru ca nu mi se pare etic.
    Daca locuiti in strainatate, cred ca puteti gasi produse care sa fie adecvate, sau pentru acea ocazie, folositi un gelifiant vegetal pe baza de carageenan sau agar-agar. Daca aveti ocazia sa achizitionati astfel de gelatina e si mai usor.

    In orice caz, daca aveti oaspeti de alte religii, e bine sa va uitati pe aceste doua situri si sa intelegeti daca este, sau nu potrivit sa pregatiti ceva anume de mancare pentru ei.

    http://www.ivu.org/faq/gelatine.html
    http://www.halalgelatine.com/Qur'an.html
    Mihaela
    Mihaela
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy


    feminin Rac Varsta : 46
    Localizare : Ro-BH-Oradea

    Gelatina Empty Re: Gelatina

    Mesaj Scris de Mihaela Dum Oct 25, 2009 2:10 pm

    Multumesc Alex, foarte interesant si bine de stiut, voi tine minte ce am invatat aici.
    dana
    dana
    Yummy mic
    Yummy mic


    Scorpion Varsta : 47
    Localizare : galati

    Gelatina Empty Re: Gelatina

    Mesaj Scris de dana Mier Oct 28, 2009 8:37 pm

    nu prea folosesc dar e bine de stiut!

    Continut sponsorizat


    Gelatina Empty Re: Gelatina

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Data/ora curentă este: Vin Mar 29, 2024 1:50 am