Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Distribuiţi
    avatar
    Anastasia
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Pesti Varsta : 35
    Localizare : Moldova, Chisinau
    Stare de spirit : Când stingem focul, unde se duce lumina?

    Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Anastasia la data de Mier Iun 08, 2011 6:58 pm

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Reteta industriala a cremei lapte de pasare, daca aveti norocul sa gasiti agar-agar in marchet este un praf extras din alge marine care au proprietati de gelifiere si nu au nici un miros sau gust care ar influienta gustul desertului cum o face gelatina obisnuita :(
    Na incep cu reteta, in caz ca nu gasiti agar-agar puteti prepara laptele de pasare simplu cu gelatina [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] din pacate nu are acelasi gust care te incanta, puteti sa nu credeti, dar maraiam de placere cand am gustat ce a rezultat :))

    Ingrediente crema :

    400 gr. zahar
    250 ml.apa
    5 gr. agar-agar ( o lingurita cu varf )
    3 albusuri
    2 plicuri de zahar vanilat ( sau o fiola esenta )
    100 gr. lapte condensat
    200 gr. unt
    un varf bun de sare de lamaine
    gem de capsuni proaspat preparat din 300 gr. capsuni cu gel fix dupa instructiunele de pe plic ( calculati proportiile )
    300 gr. capsuni proaspete taiate felii

    Preparare crema:
    Apa amestecata cu agarul se pune la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana la topire, apoi se face focul mic si se fierbe 15 minute pana obtineti un sirop grosut care la ridicarea lingurii se va scurge fir gros si la un moment dat nu va mai curge de pe lingura, dar va forma o picatura la varful ei.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Intre timp mixati albusurile cu un varf de sare si cu zaharul vanilat pana obtineti o spuma tare, spre sfarsit se adauga sarea de lamaie si se mai mixeaza putin.
    Preparati si crema de unt cu lapte condensat, se mixeaza pana se combina untul cu laptele condensat si o dati la o parte.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Cand e gata siropul, il turnati in get suptire in bolul cu albusuri si mixati in continuare fara sa va opriti pana il incorporati pe tot, veti obserba cum albusurile se umfla si crema devine neteda si lucioasa, mai mixati cateva minute pana se raceste putin si incorporati si crema de unt cate o lingura, amestecand atent cu o spatula pana se incorporeaza si mai adaugati pana o terminati si o incorporati pe toata in crema de albusuri.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Ingrediente pentru blat:
    3 oua mari
    3 galbenusuri
    125 gr. zahar
    60 gr faina
    110 gr. amidon
    un pic de sare

    Preparare blat:
    Se incalzesc ouale cu galbenusurile, un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele, aproximativ 45~50 de grade C/ luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/ adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture, amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/ turnati aluatul intr-o tava patrata 20/20 de cm. unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt, dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei, nu si pe margini, apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/ dati la cuptor pentru 10 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/
    Am impartit ingredientele in jumatate si am copt doua blaturi separat in doua ture ;), dupa ce se face ruman la suprafata scoateti blatul pe o hartie de copt pusa pe un gratar sa se raceasca.

    Asamblare:
    Puneti un blat in forma si-l insiropati cu suc de portocala sau cu un compot de mere
    ceva usor si nu foarte dulce.
    Turnati peste blat un strat subtire de gem, apoi jumatate de crema, turmnati peste crema cateva linguri de gem si peste el al doilea blat, apoi iar gem, capsuna taiata si crema ramasa, o nivelati putin si dati la rece pentru o ora.
    Pudrati suprafta cu cacao si decorati dupa preferinta, in cazul meu am facut niste spirale din caramel si am ornat cu capsuni glazurate cu ciocolata.

    In filmuletul de mai jos puteti sa vedeti pontul cum se face spirala de caramel :)
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Pofta mare !
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 36
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Joi Iun 09, 2011 12:13 am

    Super...multumim pentru link...foarte util....mie sincer mi-e team asa incerc..zaharul ala asa fierbinte ma sperie!... scratch


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 45
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Joi Iun 09, 2011 1:40 am

    ce bine arata anastassia,eu una nu am curaj sa ma avint la dulciuri sofisticate
    avatar
    Anastasia
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Pesti Varsta : 35
    Localizare : Moldova, Chisinau
    Stare de spirit : Când stingem focul, unde se duce lumina?

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Anastasia la data de Joi Iun 09, 2011 3:48 am

    Video e creat de mine, nu este de pe net Miha, eu daca nu fac ceva sofisticat parca nu ma pot linisti
    Va multumesc pentru aprecieri, pentru mine conteaza mult :-*
    avatar
    janet
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 57
    Localizare : brasov
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de janet la data de Joi Iun 09, 2011 4:11 pm

    Anastasiaaaa,profesionista,ce mai!De milioane,felicitari!Pe situri straine am mai intanlit,agar-agar,dar sincer, credeam ca este una cu gelatina!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Fraiche-Bistro
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Leu Varsta : 33
    Localizare : Bucuresti
    Stare de spirit : Foarte buna

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Fraiche-Bistro la data de Joi Iun 09, 2011 9:53 pm

    moama, ce bunatate. Arata demential....trebuie s-o incerc si eu :D

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    janina
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Taur Varsta : 43
    Localizare : ph
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de janina la data de Sam Iun 11, 2011 2:08 am

    super praji, cred ca-i tare gustoasa,mmmm
    avatar
    Fraiche-Bistro
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Leu Varsta : 33
    Localizare : Bucuresti
    Stare de spirit : Foarte buna

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Fraiche-Bistro la data de Sam Iun 11, 2011 3:37 am

    daaa, merita incercata :D

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    mariana
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Fecioara Varsta : 45
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de mariana la data de Dum Iun 12, 2011 12:44 am

    cum arata!!!Sincer,nici eu nu ma bag la prajituri sofisticate!Esti experta!
    avatar
    Mihaela
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Rac Varsta : 40
    Localizare : Ro-BH-Oradea

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Mihaela la data de Sam Iun 25, 2011 11:33 pm

    Ba eu as incerca, oare pot inlocui capsunile cu zmeura?..acum am descoperit reteta si nu mai sunt capsuni.
    felicitari!

    Continut sponsorizat

    Re: Prajitura lapte de pasare cu capsuni

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mier Apr 25, 2018 9:04 am