[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pe colega mea o cheama Elena si de sarbatoarea sfintilor Constantin si Elena,am vrut sa-i fac o surpriza dulce.Am luat cate ceva din mai multe retete si vedeti ce a iesit!
Imi pare rau ca nu am insistat pe poza finala,toate le-am facut in criza de timp.
Ingrediente:
-300 gr biscuiti simpli
-100 gr migdale sau nuci macinate
-200 gr unt
-2 linguri de zahar
pentru umplutura:
-200 gr ciocolata simpla
-200 gr frisca lichida
-o mandarina
-un grefruit
Mod de lucru:
Se sfarama biscuitii,nu asa de fin,ca la salamul de biscuiti.Intr-un bol ,punem biscuitii sfarmati,migdalele macinate,zaharul,amestecam si punem untul topit,
am vazut ca doar cu untul ,nu mi s-a legat bine compozitia,asa ca am mai adaugat cam 200 ml lapte.Acum ca s-a legat,am lasat-o la o parte si m-am ocupat de tava de briose.Am uns fiecare locas cu unt,le-am captusit cu aluat de biscuiti,creind cate un cosulet.Am dat tava la cuptorul incins de dinainte cam 15 min.Apoi. le scoatem cu grija si le punem pe o tava.In fiecare cosulet,cand s-au racit vom pune bucatele de fructe,peste fructe vom pune cu posul crema ganache,ce am facut-o din 200 gr. ciocolata simpla,200 ml. frisca lichida si 50 gr. unt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Si ca sa pun prajiturelele,am mai facut si un cosulet din ciocolata.Am ales un bol nu prea mare pe care l-am imbracat cu folie de aluminiu si l-am pus cu gura in jos pe un borcan,sa fie ca suport si sa se poata menevra mai usor,cand avem nevoie sa rasucim bolul,o facem,rasucind borcanul.Am topit ciocolata,am pus-o intr-o punguta la care am taiat varful si cu grija am inceput sa dau contur cosuletului.Dupa ce am terminat de conturat cu ciocolata neagra,am facut acelasi lucru si cu ciocolata alba.
L-am lasat sa se intareasca si apoi cu grija am scos bolul ramanand un frumos cosulet din ciocolata.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cosuletul fiind gata,l-am umplut cu prajiturele, l-am impachetat si surprizaaaaa...a fost una dulce!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Me-au placut prajiturele astea!Ar fi excelente pentru o petrecere,nu te mazgalesti si din doua muscaturi ai terminat prajitura.Sant moi,dulci de la crema si acrisoare de la fructe......excelente!Imi pare tare rau ca poza de final nu am mai facut-o!
Pe colega mea o cheama Elena si de sarbatoarea sfintilor Constantin si Elena,am vrut sa-i fac o surpriza dulce.Am luat cate ceva din mai multe retete si vedeti ce a iesit!
Imi pare rau ca nu am insistat pe poza finala,toate le-am facut in criza de timp.
Ingrediente:
-300 gr biscuiti simpli
-100 gr migdale sau nuci macinate
-200 gr unt
-2 linguri de zahar
pentru umplutura:
-200 gr ciocolata simpla
-200 gr frisca lichida
-o mandarina
-un grefruit
Mod de lucru:
Se sfarama biscuitii,nu asa de fin,ca la salamul de biscuiti.Intr-un bol ,punem biscuitii sfarmati,migdalele macinate,zaharul,amestecam si punem untul topit,
am vazut ca doar cu untul ,nu mi s-a legat bine compozitia,asa ca am mai adaugat cam 200 ml lapte.Acum ca s-a legat,am lasat-o la o parte si m-am ocupat de tava de briose.Am uns fiecare locas cu unt,le-am captusit cu aluat de biscuiti,creind cate un cosulet.Am dat tava la cuptorul incins de dinainte cam 15 min.Apoi. le scoatem cu grija si le punem pe o tava.In fiecare cosulet,cand s-au racit vom pune bucatele de fructe,peste fructe vom pune cu posul crema ganache,ce am facut-o din 200 gr. ciocolata simpla,200 ml. frisca lichida si 50 gr. unt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Si ca sa pun prajiturelele,am mai facut si un cosulet din ciocolata.Am ales un bol nu prea mare pe care l-am imbracat cu folie de aluminiu si l-am pus cu gura in jos pe un borcan,sa fie ca suport si sa se poata menevra mai usor,cand avem nevoie sa rasucim bolul,o facem,rasucind borcanul.Am topit ciocolata,am pus-o intr-o punguta la care am taiat varful si cu grija am inceput sa dau contur cosuletului.Dupa ce am terminat de conturat cu ciocolata neagra,am facut acelasi lucru si cu ciocolata alba.
L-am lasat sa se intareasca si apoi cu grija am scos bolul ramanand un frumos cosulet din ciocolata.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cosuletul fiind gata,l-am umplut cu prajiturele, l-am impachetat si surprizaaaaa...a fost una dulce!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Me-au placut prajiturele astea!Ar fi excelente pentru o petrecere,nu te mazgalesti si din doua muscaturi ai terminat prajitura.Sant moi,dulci de la crema si acrisoare de la fructe......excelente!Imi pare tare rau ca poza de final nu am mai facut-o!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA