Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 4 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 4 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post

    Distribuiţi
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Lun Mar 28, 2011 5:44 am


    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Ingrediente:
    * 2 cani de faina
    * 1 cana de zahar
    * 1 plic praf de copt
    * jumatate cana de ulei
    * 1 cana (+ cate mai e nevoie) de apa minerala
    * esenta de vanilie
    * 2 linguri colorant galben

    * 10 linguri de zahar + 1 lingura de miere pentru caramelizare

    * 5-6 mere
    * scortisoara

    Caramelizam 10 linguri se zahar impreuna cu 1 lingura de miere. Am citit nu mai tin minte unde ca mierea ajuta zaharul ars sa fie mai maleabil, sa nu se intareasca prea repede. Asa e. Si nici n-a scos fum ca alte dati.

    Curatam merele si le taiem felii.

    Zaharul ars il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca/intareasca. Apoi asezam merele feliate si presaram scortisoara.

    Amestecam ingredientele pentru blat cu mixerul.
    Daca e prea gros aluatul, mai adaugam apa minerala pana obtinem un aluat omogen si fluid ca la pandispan.
    Colorantul galben l-am pus cu gandul ca o sa inlocuiasca galbenul oualor. Ciuciu, nu s-a vazut absolut nimic.

    Turnam aluatul in tava, peste mere si bagam la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 de minute la foc mediu (depinde de cuptor. verificati dupa 30 de min si mai lasati pana cand scobitoarea iese curata).




    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    Ultima editare efectuata de catre vdaiana in Mar Mar 29, 2011 12:19 am, editata de 1 ori (Motiv : completat titlu)
    avatar
    janet
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 56
    Localizare : brasov
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post

    Mesaj Scris de janet la data de Mar Mar 29, 2011 8:26 pm

    Ce bine arata!Si eu faceam prajitura asta cand erau copii mici,dar o faceam in forma de tort,intr-o forma rotunda!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Mier Mar 30, 2011 12:34 am

    mersi, Janet

    Continut sponsorizat

    Re: Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mier Noi 22, 2017 1:29 am