Ingrediente:
- 5 oua
- 120 g faina
- 150 g zahar
- 50 g margarina
- 50 g alune macinate
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- esenta de rom
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare:
Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Margarina se freaca cu zaharul apoi se adauga galbenusurile.
Compozitia rezultata se toarna peste cea de albusuri.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adaugam apoi cacao si alunele macinate,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
omogenizam bine iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru 25-30 minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru crema si decor avem nevoie de :
- 200 g margarina
- 100 g ciocolata alba
- 50 g cicolata neagra
- 80 g zahar pudra
- dulceata de visine
- frisca colorata
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare crema:
Margarina se freaca cu zaharul pudra .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, si se amesteca cu dulceata de visine apoi se incorporeaza in frisca colorata.
(din frisca colorata mai pastram un pic pentru decor).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia colorata se amesteca cu margarina.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Blatul se taie in 2 , se insiropeaza cu un sirop obtinut din apa, zahar si esenta de rom ,apoi se adauga crema.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se da blatul la rece pentru 2-3 ore , apoi se taie din el patratele pe care le decoram deasupra cu ciocolata neagra topita, ornam cu frisca colorata , frunza de ciocolata si boabe de cafea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pofta buna!
- 5 oua
- 120 g faina
- 150 g zahar
- 50 g margarina
- 50 g alune macinate
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
- esenta de rom
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare:
Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Margarina se freaca cu zaharul apoi se adauga galbenusurile.
Compozitia rezultata se toarna peste cea de albusuri.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Adaugam apoi cacao si alunele macinate,
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
omogenizam bine iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da cuptor pentru 25-30 minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru crema si decor avem nevoie de :
- 200 g margarina
- 100 g ciocolata alba
- 50 g cicolata neagra
- 80 g zahar pudra
- dulceata de visine
- frisca colorata
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mod de preparare crema:
Margarina se freaca cu zaharul pudra .
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, si se amesteca cu dulceata de visine apoi se incorporeaza in frisca colorata.
(din frisca colorata mai pastram un pic pentru decor).
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Compozitia colorata se amesteca cu margarina.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Blatul se taie in 2 , se insiropeaza cu un sirop obtinut din apa, zahar si esenta de rom ,apoi se adauga crema.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se da blatul la rece pentru 2-3 ore , apoi se taie din el patratele pe care le decoram deasupra cu ciocolata neagra topita, ornam cu frisca colorata , frunza de ciocolata si boabe de cafea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pofta buna!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA