Sint primele mele pitute asa ca va rog sa nu aruncati cu rosii :P
Reteta am gasit-o la Roxana.
Am folosit:
* 500 g faina
* 7 g (1 pliculet) drojdie uscata
* 250 ml lapta caldut
* 4 linguri unt moale
* 1 ou intreg
LE: * 1 lingurita sare SAU 1 lingura zahar (in functie de cum vreti sa fie, sarate sau dulci)
* cateva linguri de ulei (ca si completare pentru ca cerea aluatul
si pentru uns aluatul pe toate partile inainte de a fi pus la dospit)
Desi drojdia uscata nu prevede asa, am facut o maia dintr-o lingura de faina, o lingurita de zahar, laptele caldut si drojdia uscata.
Cand a crescut am adaugat maiaua peste faina cernuta, am pus oul intreg, untul moale si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de pe marginile castronului. A fost nevoie sa adaug putin ulei pentru ca aluatul era prea uscat.
Dupa aceea am acoperit aluatul cu un stergar si l-am pus la loc cald aproape doua ore sa creasca.
Apoi din aluatul crescut am rupt bucati, le-am intins, sucit si rasucit si am facut diferite forme dupa imaginatie.
Le-am mai lasat in tava sa se odihneasca vreo 20 de minute.
Am uns pitutele cu galbenus si le-am presarat cu sare grunjoasa, sare fine, zahar si chimion.
Le-am copt in cuptorul preincalzit vreo 20 de minute (5 min pe foc mare apoi mediu).
Au iesit faine, pufoase, moi, placute la gust (desi se simte lipsa de sare din aluat), dar cu observatiile de mai jos.
Cand a crescut am adaugat maiaua peste faina cernuta, am pus oul intreg, untul moale si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de pe marginile castronului. A fost nevoie sa adaug putin ulei pentru ca aluatul era prea uscat.
Dupa aceea am acoperit aluatul cu un stergar si l-am pus la loc cald aproape doua ore sa creasca.
Apoi din aluatul crescut am rupt bucati, le-am intins, sucit si rasucit si am facut diferite forme dupa imaginatie.
Le-am mai lasat in tava sa se odihneasca vreo 20 de minute.
Am uns pitutele cu galbenus si le-am presarat cu sare grunjoasa, sare fine, zahar si chimion.
Le-am copt in cuptorul preincalzit vreo 20 de minute (5 min pe foc mare apoi mediu).
Au iesit faine, pufoase, moi, placute la gust (desi se simte lipsa de sare din aluat), dar cu observatiile de mai jos.
Observatii:
* am vrut sa pun sare in aluat desi reteta nu prevede, dar am uitat.
* trebuia sa-mi aduc aminte ca arde la fund cuptorul si sa las focul pe minim.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ultima editare efectuata de catre vdaiana in Dum Ian 09, 2011 6:35 pm, editata de 1 ori
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA