500g faina, 200g zahar, 4 oua, 1 lingurita scortisoara,1 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingura zeama de lamaie,7 linguri de miere
Mod de preparare
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
2 oua si 2 galbenusuri se freaca cu mierea si 100g zahar pana se fac spuma, se adauga bicarbonatul stins, faina, scortisoara,cuisoarele si se face un aluat potrivit de tare din care puteti face bilute de marimea unei masline sau il puteti intide si decupati forme
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se dau la cuptor, la foc potrivit pana isi schimba culoarea si isi maresc volumul, se vede cand sunt gata, cca. 10-12 minute.
Decorati cu pasta de zahar.
Se face martipanul din:
250 grama zahar pudra
2 linguri amidon
30 ml apa
2 foi de gelatina
esenta de migdale
2 lingurite ulei
2 lingurite glucoza
Puneti foile de gelatina intr-un ibiric cu apa ( eu le-am taiat in bucatele mici ) si le lasati cam 5 minute.
Puneti ibricul pe foc dar doar pana s-a topit gelatina. NU LASATI SA FIARBA!
Eu l-am lasat cam 1 minut sau mai putin.
Adaugati glucoza, uleiul si esenta d emigdale.
Amestecati bine si turnati peste zaharul praf ( pe care l-ati amestecat cu cele 2 linguri de amidon )
Daca vreti sa folositi pasta imediat, pudrati suprafata de lucru cu amidon.
Pastrati pasta de zahar intr-o punga cu fermoar si scoateti doar cantitatea cu care trebuie sa lucrati imediat.
Daca o lasati afara o sa se usuce.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA