Dragele mele,
am incercat ieri aceasta reteta dintr-o revista BBC Good Food pe care o aveam de mai multa vreme - editia romaneasca. A iesit foarte gustoasa si merita facuta cand aveti musafiri avand in vedere ca este si estetica, dar, cu sau fara musafiri, va va merge la suflet cu siguranta!
Ingrediente:
2 lingurite de ulei vegetal
4 cotlete de porc (se inlatura grasimea in exces si de preferat sa nu fie prea groase)
2 linguri de zahar muscovado
1 lingurita de sos tomat (eu am pus o lingura)
1 lingura de sos de soia (cat mai inchis la culoare)
1 cutie compot de ananas
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de praf chinezesc 5 mirodenii (eu l-am facut)
1 mana coriandru maruntit (eu am folosit uscat)
Preparare:
1. Se pune uleiul intr-o tigaie de teflon, se da carnea cu sare si piper si se prajeste timp de 5 minute la foc maricel - pana cand este aurie si patrunsa. (Eu am facut-o intr-o tava grill de la Tefal, cu foarte putin ulei pus doar pe cotlete.) Intre timp, se amesteca zaharul, sosul de soia, sosul tomat si zeama de la compotul de ananas intr-un bol.
2. Se adauga in tigaie inelele de ananas si se lasa sa se caramelizeze.(Eu am transferat cotletele de porc din grill in wok si in acesta am continuat reteta.) Se adauga boiaua iute si praful chinezesc. (Acesta este o combinatie de 5 mirodenii: ardei iuti de Sechuan, anason stelat, scortisoara, cuisoare si marar uscat. Noi am folosit piper Cayene in loc de ardei iuti de Sechuan.)Se adauga sosul obtinut din sosul de soia si celelalte ingrediente. Se lasa la foc pana cand sosul se incheaga cat de cat. Se adauga coriandrul si se serveste cu orez si legume chinezesti la minut. (Noi am cumparat o legatura de pak choy si am dat-o un pic pe foc, cat s-a inmuiat putin.)
Aveti aici linkul cu reteta in original:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asa mi-a iesit mie:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Imediat dupa ce pusesem cotletele in wok si adaugasem ananasul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tocmai adaugasem praful chinezesc si amestecam.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In farfurie, cu orez si pak choy.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
am incercat ieri aceasta reteta dintr-o revista BBC Good Food pe care o aveam de mai multa vreme - editia romaneasca. A iesit foarte gustoasa si merita facuta cand aveti musafiri avand in vedere ca este si estetica, dar, cu sau fara musafiri, va va merge la suflet cu siguranta!
Ingrediente:
2 lingurite de ulei vegetal
4 cotlete de porc (se inlatura grasimea in exces si de preferat sa nu fie prea groase)
2 linguri de zahar muscovado
1 lingurita de sos tomat (eu am pus o lingura)
1 lingura de sos de soia (cat mai inchis la culoare)
1 cutie compot de ananas
1/2 lingurita de boia iute
1 lingurita de praf chinezesc 5 mirodenii (eu l-am facut)
1 mana coriandru maruntit (eu am folosit uscat)
Preparare:
1. Se pune uleiul intr-o tigaie de teflon, se da carnea cu sare si piper si se prajeste timp de 5 minute la foc maricel - pana cand este aurie si patrunsa. (Eu am facut-o intr-o tava grill de la Tefal, cu foarte putin ulei pus doar pe cotlete.) Intre timp, se amesteca zaharul, sosul de soia, sosul tomat si zeama de la compotul de ananas intr-un bol.
2. Se adauga in tigaie inelele de ananas si se lasa sa se caramelizeze.(Eu am transferat cotletele de porc din grill in wok si in acesta am continuat reteta.) Se adauga boiaua iute si praful chinezesc. (Acesta este o combinatie de 5 mirodenii: ardei iuti de Sechuan, anason stelat, scortisoara, cuisoare si marar uscat. Noi am folosit piper Cayene in loc de ardei iuti de Sechuan.)Se adauga sosul obtinut din sosul de soia si celelalte ingrediente. Se lasa la foc pana cand sosul se incheaga cat de cat. Se adauga coriandrul si se serveste cu orez si legume chinezesti la minut. (Noi am cumparat o legatura de pak choy si am dat-o un pic pe foc, cat s-a inmuiat putin.)
Aveti aici linkul cu reteta in original:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asa mi-a iesit mie:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Imediat dupa ce pusesem cotletele in wok si adaugasem ananasul.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tocmai adaugasem praful chinezesc si amestecam.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In farfurie, cu orez si pak choy.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA