Ingrediente:
Pentru pandispan:
coaja rasa de la o portocala
1 lingura otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana zahar
2 cani faina
5 linguri ulei
1 cana apa
Pentru crema:
1 budinca de vanilie
500 ml suc de culoare verde
100 g zahar
50 g margarina
Pentru decor:
creioane pentru decor
ornament argintiu
jeleuri pentru palarii
cuisoare pentru ochi si nasturi
putina ciocolata topita
Pentru oamenii de zapada
250 g biscuiti
50 g zahar
150 ml lapte
100 g nuca de cocos
1 esenta rom
2-3 linguri cacao inchisa la culoare
Pandispan:Amestecam coaja de la portocala cu uleiul,adaugam zaharul,otetul si apa.La final punem faina si bicarbonatul si amestecam totul bine.Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Crema:Punem 400 ml suc cu 100 g zahar la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam margarina si lasam pana se topeste.Dizolvam bine budinca cu 100 ml suc rece,dupa care o turnam in sucul care fierbe si amestecam continuu pana se ingroasa,dupa care se lasa la racit.
Oameni de zapada:Sfarmam biscuitii,laptele il incalzim,il indulcim cu zaharul,cacaoa si esenta de rom dupa gust.Turnam laptele peste biscuiti si amestecam pana se formeaza o pasta.Formam bilute si picioruse pe care le dam prin nuca de cocos.Punem ochii si nasturii din cuisoare pe care le glazuram si punem palariile.
Blatul dupa ce s-a racit il taiem in forma de brad,din ce ramane decupam steaua si bradutii.Peste brad asezam crema,si le decoram cu creioane si ornamentele argintii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pentru pandispan:
coaja rasa de la o portocala
1 lingura otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana zahar
2 cani faina
5 linguri ulei
1 cana apa
Pentru crema:
1 budinca de vanilie
500 ml suc de culoare verde
100 g zahar
50 g margarina
Pentru decor:
creioane pentru decor
ornament argintiu
jeleuri pentru palarii
cuisoare pentru ochi si nasturi
putina ciocolata topita
Pentru oamenii de zapada
250 g biscuiti
50 g zahar
150 ml lapte
100 g nuca de cocos
1 esenta rom
2-3 linguri cacao inchisa la culoare
Pandispan:Amestecam coaja de la portocala cu uleiul,adaugam zaharul,otetul si apa.La final punem faina si bicarbonatul si amestecam totul bine.Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Crema:Punem 400 ml suc cu 100 g zahar la fiert,cand incepe sa fiarba adaugam margarina si lasam pana se topeste.Dizolvam bine budinca cu 100 ml suc rece,dupa care o turnam in sucul care fierbe si amestecam continuu pana se ingroasa,dupa care se lasa la racit.
Oameni de zapada:Sfarmam biscuitii,laptele il incalzim,il indulcim cu zaharul,cacaoa si esenta de rom dupa gust.Turnam laptele peste biscuiti si amestecam pana se formeaza o pasta.Formam bilute si picioruse pe care le dam prin nuca de cocos.Punem ochii si nasturii din cuisoare pe care le glazuram si punem palariile.
Blatul dupa ce s-a racit il taiem in forma de brad,din ce ramane decupam steaua si bradutii.Peste brad asezam crema,si le decoram cu creioane si ornamentele argintii.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA