Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Turta dulce de post

    Distribuiţi
    avatar
    janet
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 56
    Localizare : brasov
    Stare de spirit : optimista

    Turta dulce de post

    Mesaj Scris de janet la data de Lun Noi 29, 2010 9:25 pm

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Ingrediente:

    -450 g faina
    -250 g zahar
    -1 1/2 pahar apa (300 ml)
    -1 lingurita bicarbonat
    -1 lingurita scortisoara
    -1 varf cutit cuisoare
    -1 pahar nuci

    Pentru decor:
    -zahar pudra
    -bombonele colorate

    Mod de lucru:

    Se face un caramel din 150 gr zahar ,sa aibe o culoare roscata.Cind caramelul s-a facut ,il tragem de pe foc si adaugam apa si restul de zahar (cind o sa mai fac ,reteta asta ,restul de zahar pina la 250,voi pune miere ,pentruca ,turta dulce a iesit cam tare.)si punem iarasi pe foc ,pina cind se topeste zaharul.Intr-un bol cernem faina,punem bicarbonatul,scortisoara,cuisoarele facute pulbere,un praf de sare si nucile taiate marunt la cutit.Amestecam , turnam siropul de zahar ,racit si framintam.Aluatul rezultat il intindem intr-o foaie nu prea subtire si decupam cu forma.Intr-o tava unsa punem formele rezultate din decuparea aluatului si punem la cuptorul incins cam 20 de min.Cind sint gata ,din zaharul pudra amestecat cu putina apa facem o glazura cu care glazuram fiecare turta dulce.Presaram bombonele pentru decor si le punem pe o farfurie sa se usuce.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 34
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Turta dulce de post

    Mesaj Scris de Corina la data de Mier Dec 01, 2010 1:43 am

    Janet, ce bine arata turta ta dulce!!!!!
    avatar
    CRINA
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Rac Varsta : 37
    Localizare : montreal
    Stare de spirit : vesela

    turta dulce de post

    Mesaj Scris de CRINA la data de Lun Noi 21, 2011 7:18 am

    500 g zahar500 ml cu apa

    1 pliculete praf de copt
    1 pliculet praf de scortisoara
    faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec – cam 500 g

    Preparare:
    Zaharul se topeste pe foc (se caramelizeaza) si se lasa sa se arda (nu prea mult sa nu fie amar) pentru a avea o culoare maronie. Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste toata bomboana. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
    Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul.
    Se adauga faina (acum cand o fac voi cantari faina si voi reveni cu cantitatea exacta).
    Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace.
    Se face o glazura de zahar, de ciocolata sau ce alta glazura vor muschii vostri si se unge turta dulce cu aceasta glazura.
    Sau: facem un sos de ciocolata ( apa , zahar, cacao si putina margarina vegetala evident), taiem turta dulce in bucatele un pic mai micute si le scufundam in sos dupa care le tavalim prin nuca de cocos sau nuca macinata sau fulgi de migdale sau etc.... 

    D elicioasa

    Continut sponsorizat

    Re: Turta dulce de post

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Vin Sept 22, 2017 4:16 pm