[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
150g zahar se caramelizeaza si se stinge cu 400ml apa, se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul si apoi se adauga inca 300g zahar. se fierbe pana se dizolva tot zaharul si se lasa la racit.
separat se framanta:
1100g faina
200g untura,
se adauga apoi pe rand:
4 galbenusuri,
siropul racit
1 plic bicarbonat de amoniu,
3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii....eu am folosit condimente pentru vin fiert ce contine: anason, scortisoara, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon...
se framanta un aluat potrivit de moale din care se i-a cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca
se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
se coc aproximativ 20 minute, in functie de aragaz
intre timp cele 4 albusuri ramase se bat spuma pe baia de aburi cu 200g zahar
se da turta dulce prin aceata glazura....am folosit o lingura mare de glazura la 5=6 bucati, dar se poate proceda si astfel: se toarna glazura intr-un lighean mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi
vor rezulta aproximativ 100 de bucati
se pot pastra mult timp in punga de naylon
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
De la [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] |
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA