are dreptate Ale(sper ca am retinut bine numele... ),daca tot v-am pus o reteta de Garam Masala(condiment de baza in bucataria indiana),sa va pun si cateva retete pe care eu le-am incercat si sunt gustoase!
Retetele indiene sunt picante,deci sunt ptr persoanele carora le place mancarea picanta si foarte aromata!
Aveti nevoie:
cateva frunze de curry(daca nu aveti,faceti fara,dar nu incercati sa le inlocuiti cu frunze de dafin!! gustul este total diferit!!)
2 cepe mari
o cana(mare) de linte,pe care o puneti de cu seara la inmuiat,sau daca nu 2 cutii de linte conserva
o conserva de rosii
5 catei de usturoi,taiati rondele
o bucata de ghimbir,curata si data pe razatoare (cam de 5 cm)
2 linguri garam masala
1 chilii verde(extra,doar daca doriti ca mancarea sa fie foarte picanta!!)
ulei vegetal,sare
2 linguri iaurt (extra)
coriandru verde sau patrunjel verde,in cazul in care nu va place coriandrul
Mod de preparare:
Intr-o cratita adauga-ti ulei,cat sa acopere fundul cratitei,lasa-ti 5 min la incalzit,dupa care adaugati frunzele de curry si amesteca-ti,pana incep sa miroase(au un miros placut,mie mi se pare ca de ardei gras:)) ). Dupa care adauga-ti ceapa taiata solzi,usturoiul,taiat rondele,ghimbirul dat pe razatoare,chilii verde taiat marunt(extra) si cele 2 linguri de condimente,amestecati si lasati un cca 10 min la calit.
apoi urmeaza lintea si cutia de rosii,acestea taiate bucati si sosul de rosii,adauga-ti apa cat sa treaca cu 2 degete peste compozitie,amestecati si lasa-ti la fiert cca 2 ore amestecand din cand in cand sa nu se prinda!
Trebuie sa fiarba pana va scadea considerabil din lichid,iar lintea va incepe sa se sfarame!
Adauga-ti sare dupa gust si cele 2 linguri de iaurt,dar doar dupa ce a-ti luat-o de pe foc si amestecati! presara-ti coriandru verde si e gata!
Se poate servii ca antreneu,sau ca mancare de baza insotita de orez fiert sau lemon rice.
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
Retetele indiene sunt picante,deci sunt ptr persoanele carora le place mancarea picanta si foarte aromata!
Aveti nevoie:
cateva frunze de curry(daca nu aveti,faceti fara,dar nu incercati sa le inlocuiti cu frunze de dafin!! gustul este total diferit!!)
2 cepe mari
o cana(mare) de linte,pe care o puneti de cu seara la inmuiat,sau daca nu 2 cutii de linte conserva
o conserva de rosii
5 catei de usturoi,taiati rondele
o bucata de ghimbir,curata si data pe razatoare (cam de 5 cm)
2 linguri garam masala
1 chilii verde(extra,doar daca doriti ca mancarea sa fie foarte picanta!!)
ulei vegetal,sare
2 linguri iaurt (extra)
coriandru verde sau patrunjel verde,in cazul in care nu va place coriandrul
Mod de preparare:
Intr-o cratita adauga-ti ulei,cat sa acopere fundul cratitei,lasa-ti 5 min la incalzit,dupa care adaugati frunzele de curry si amesteca-ti,pana incep sa miroase(au un miros placut,mie mi se pare ca de ardei gras:)) ). Dupa care adauga-ti ceapa taiata solzi,usturoiul,taiat rondele,ghimbirul dat pe razatoare,chilii verde taiat marunt(extra) si cele 2 linguri de condimente,amestecati si lasati un cca 10 min la calit.
apoi urmeaza lintea si cutia de rosii,acestea taiate bucati si sosul de rosii,adauga-ti apa cat sa treaca cu 2 degete peste compozitie,amestecati si lasa-ti la fiert cca 2 ore amestecand din cand in cand sa nu se prinda!
Trebuie sa fiarba pana va scadea considerabil din lichid,iar lintea va incepe sa se sfarame!
Adauga-ti sare dupa gust si cele 2 linguri de iaurt,dar doar dupa ce a-ti luat-o de pe foc si amestecati! presara-ti coriandru verde si e gata!
Se poate servii ca antreneu,sau ca mancare de baza insotita de orez fiert sau lemon rice.
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA