[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Aluat:
-225 ml apa
-125 ml ulei
-125 g faina
-4 oua(3 mari)
-un varf de cutit sare
Crema:
-4 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-5 lg de amidon
-450 ml lapte
-vanilie
-100 ml frisca
Decor:
-150 ml frisca
-ciocolata topita
-zahar pudra
Mod de preparare:
1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
-Cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine
Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu chourile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
,deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.Se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Aluat:
-225 ml apa
-125 ml ulei
-125 g faina
-4 oua(3 mari)
-un varf de cutit sare
Crema:
-4 galbenusuri
-5 linguri de zahar
-5 lg de amidon
-450 ml lapte
-vanilie
-100 ml frisca
Decor:
-150 ml frisca
-ciocolata topita
-zahar pudra
Mod de preparare:
1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
CREMA:
-punem laptele la fiert
-galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
-dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
-peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
-turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
-Cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine
Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu chourile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
,deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.Se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA