Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Choux a la creme

    Distribuiţi
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Choux a la creme

    Mesaj Scris de andreea la data de Joi Sept 30, 2010 10:24 pm

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Aluat:
    -225 ml apa
    -125 ml ulei
    -125 g faina
    -4 oua(3 mari)
    -un varf de cutit sare
    Crema:
    -4 galbenusuri
    -5 linguri de zahar
    -5 lg de amidon
    -450 ml lapte
    -vanilie
    -100 ml frisca


    Decor:
    -150 ml frisca
    -ciocolata topita
    -zahar pudra

    Mod de preparare:
    1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Se toarna intr-un pos si se deseneaza rozete in tava.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    CREMA:
    -punem laptele la fiert
    -galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin cremoase si zaharul s-a topit,apoi adaugam amidonul si omogenizam
    -dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin
    -peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu
    -turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema,oprim focul si lasam la racit
    -Cand s-a racit complet se mixeaza 100 ml frisca si se inglobeaza in crema,mixand bine
    Cu ajutorul unui pos/lingurita se umplu chourile
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    ,deasupra cremei se spriteaza un strat de frisca si se pune capacelul.Se decoreaza cu ciocolata topita amestecata cu 1 lingura unt sau cu zahar pudra
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    avatar
    Anastasia
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Pesti Varsta : 34
    Localizare : Moldova, Chisinau
    Stare de spirit : Când stingem focul, unde se duce lumina?

    Re: Choux a la creme

    Mesaj Scris de Anastasia la data de Dum Oct 03, 2010 4:39 pm

    au iesit minunate, felicitari
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Choux a la creme

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Lun Oct 04, 2010 12:41 am

    Draga Andreea,

    felicitari, arata grozav (se vede ca esti atenta la detalii, la aspectul produselor tale, in general)!

    Acest desert este unul din preferatele mele si sotul ma mai rasfata cand si cand... Am o banuiala ca ma va rasfata una din zilele astea...

    Yuuuuuuuummyyyyy!!!!
    avatar
    stoi_mimi
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    feminin Gemeni Varsta : 59
    Localizare : cernavoda RO
    Stare de spirit : ok

    Re: Choux a la creme

    Mesaj Scris de stoi_mimi la data de Lun Oct 04, 2010 1:06 am

    Andreea super , asa de reusite mai as zice ca nici la cofetarie nu prea gasesti, asa ca te rog sa-mi permiti sa gust si eu una ca i-mi este pofta

    Continut sponsorizat

    Re: Choux a la creme

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Oct 24, 2017 7:28 pm