Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Silvoita

    Distribuiţi
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Silvoita

    Mesaj Scris de mimmi la data de Dum Sept 26, 2010 4:08 pm

    Ingrediente:
    prune
    vin alb dulce
    zahar 1kg
    scortisoara
    esenta de rom

    Se spala prunele,se scot samburii si se pun intr-o cratita.La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar si vin dupa gust(nu prea mult).Se fierbe pana se inmoaie.Cand s-au inmuiat se adauga scortisoara si rom dupa gust.Se fierbe cam 5 ore toata compozitia.Pentru a vedea daca este gata,luati o lingura de silvoita lasati-o sa se raceasca si pe urma intorceti-o in jos.Daca nu curge silvoita inseamna ca este gata.
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Dum Sept 26, 2010 4:27 pm

    Vai, cum trebuie sa fie...
    Anamaria, ai incercat s-o faci si la aragaz?


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de mimmi la data de Dum Sept 26, 2010 4:42 pm

    Bunica mea pe aragaz o face...este foarte aromata si buna.
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Dum Sept 26, 2010 4:44 pm

    Si imi place mult si culoarea!
    Promit sa fac, fiinda imi place reteta!
    Este specifica zonei?


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Daniela
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Berbec Varsta : 37
    Localizare : Floresti, jud. Cluj
    Stare de spirit : -

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de Daniela la data de Dum Sept 26, 2010 5:16 pm

    Eu ador silvoita, insa nu o fac. Cand prind ocazia sa mananc pe la careva, zici ca-i aur curat. E o reteta ardeleasca, nu?
    Din cate stiu eu, in reteata originala nu se pune zahar, cu atat mai putin alte condimente. Se face pe foc de lemn, afara, unde se invarte multe-multe-multe ore.

    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Dum Sept 26, 2010 8:32 pm

    la noi se spune magiun(poverla) de prune,se pune zahar iar la urma se adauga miez de nuca
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de mimmi la data de Lun Sept 27, 2010 12:38 am

    Alexandra,da silvoita,e specifica zonei,dar aceasta e o reteta adaptata.Retetea originala se face la tara,intr-o ,caldare' mare pe foc de lemne,nu se adauga deloc zahar si se fierbe o noapte intreaga mestecand mereu.

    Continut sponsorizat

    Re: Silvoita

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mar Oct 24, 2017 7:27 pm