Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator :: 1 Motor de cautare

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Baclava

    Distribuiţi
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Baclava

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Oct 16, 2009 7:29 pm

    Baclava

    Ingrediente:

    600 g foetaj

    100 g unt

    400 g nuca macinata + 100 grame zahar

    250 g zahar

    200 g miere

    1 cana cu apa

    esenta rom

    coaja si sucul de la o lamaie


    Mod de preparare:

    Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foetaj, se pune nuca amestecata cu 1oo g zahar si se pune cealalta foaie de foetaj. Se taie in bucatele mici si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand baclavaua s-a rumenit se pune pe foc apa, zaharul, mierea, coaja si zeama de lamaie. Cand dau in clocot se toarna peste baclava si se mai lasa 5 minute la cuptor.
    Se serveste dupa ce s-a racit foarte bine.


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Vin Mai 28, 2010 11:08 pm

    mai baclavale fac cu foi de placinta pe care le stropesc din belsug cu unt topit , pun vreo 2-3 acopar cu nuca , alune, zahahar si putin unt, continui pana se termina foile ( ultimul rand obligaroriu foi)


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Mai 28, 2010 11:15 pm

    Ionela, aici gasesti foi speciale pt baclava: sunt subtiri, subtiri, subtiri!
    Reteta asta am postat-o in urma cu muuult timp, fiindu-mi ceruta de una dintre fete. Nu-mi apartine, pentru ca, sa fiu sincera, nu am facut niciodata.
    Insa chiar vreau sa fac. Dar trebuie sa gasesc reteta aia originala turceasca!


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Sam Mai 29, 2010 12:31 am

    cu toate ca aici sunt 50% turci ( tatari) reteta de foi nu o stiu , stiu ca e ceva cu iaurt ,si au ele ,turcoaicele un sucitor subtire special cu care le fac! am vazut eu....!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Baclava

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Vin Iun 24, 2011 1:14 am

    Am invatat sa fac Baclavale cu foi home-made!!
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Aluat
    3 oua
    3 lg iaurt gras
    6 lg ulei
    faina cat cuprinde
    Umplutura
    nuca
    Sirop
    2 cani zahar
    3 cani apa
    1 lamaie feliata
    -din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -impartim aluatul in 16 bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt)
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat sa se vada musamaua prin ea foarte clar,
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -se unge cu ulei si se impatureste in patru precum o batista,iar margiinile inegale se vor trage spre interior

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    -se va taia in doua ,se va adauga miez de nuca si se va plia
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -se asaza in tava unsa cu ulei
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -se dau la cuptor pana se rumenesc frumos
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    -siropul:

    -se pune la fiert zaharul apa si lamaia feliata..se tine pana se incheaga bine

    -siropul se toarna fierbinte peste baclavalele coapte reci sau rece peste baclavalele coapte fierbinti..niciodata fierbinte peste fierbinte pentru ca -ti vor rezulta niste baclavale cleioase,nu se vor mai cunoaste foitele acelea subtiri

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    -se adauga si cateva felii de lamaie proaspata

    -se da la rece si se consuma dupa 12-24 ore.cu cat mai mult tinute la rece cu atat vor fi mai bune.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Iun 25, 2011 2:23 am

    mama mia de cind poftesc eu la baclavale,aici nu sunt foi
    problema mea este ca nu prea am eu rabdare la intins
    avatar
    mireya
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Pesti Varsta : 40
    Localizare : otopeni
    Stare de spirit : in general buna

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de mireya la data de Joi Iun 30, 2011 8:06 pm

    Mamaaaa cum arata ....Iti vine sa mananci monitorul!!!!!
    avatar
    CARMENICA
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 51
    Localizare : intr-o zona buna din Bucuresti,aoleu...nu-i Primaverii !
    Stare de spirit : io zic ca-i buna !

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de CARMENICA la data de Vin Iul 08, 2011 1:59 pm

    Prezentare super!
    Ionela merci pt reteta de foi home-made!
    In loc de nuci,am zis sa incerc cu alune !


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    ionela2682
    Moderator
    Moderator

    feminin Varsator Varsta : 35
    Localizare : medgidia-constanta
    Stare de spirit : optimista

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de ionela2682 la data de Sam Iul 09, 2011 8:32 pm

    Mersi Carmenica in schimb mie nu mi place umplutura...le prefer simple...foitele alea imbibate cu sirop..mie alea imi plac!!!


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




    [Trebuie sa fiti
    inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Continut sponsorizat

    Re: Baclava

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Dum Sept 24, 2017 7:31 am