Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total sunt 3 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 3 Vizitatori

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 52, Lun Sept 10, 2018 11:48 pm

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Distribuiţi
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Iul 23, 2010 10:44 pm

    Mancare de vara, tipic greceasca, pe care o gasesti pe tot teritoriul Greciei, pe mesa fiecarei familii de greci sau prin tavernele de peste tot teritoriul elen.

    Ai nevoie de:

    5-6 vinete mai subtiri si lunguiete
    3-4 rosii
    2 linguri de pasta de tomate
    o ceasca de vin
    500 gr carne tocata de vita
    o ceapa mare
    3 catei de usturoi
    2 linguri de patrunjel tocat
    2 linguri de busuios tocat
    o lingura de menta tocata
    sare, piper

    1. Vinetele se taie in jumatati, pe lung, se cresteaza, se ung cu ulei si se baga in cuptor, la foc mare, pana cand se rumenesc bine si se inmoaie.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    2. Se scot si se scobesc de miez. Acesta se pune intr-un castronel impreuna cu putina ceapa tocata si sare.

    3. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune carnea tocata. Se amesteca continuu, sa nu se formeze....gogoloaie. Se adauga apoi ceapa tocata fff marunt, usturoiul pasat, rosiile tocate marunt si verdeturile.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    4. Spre final se adauga vinul in care s-a diluat pasta de tomate si se lasa pe foc sa fiarba cateva minute, pana se va evapora alcoolul.

    5. Cu sosul obtinut se umplu vinetele scobite de miez si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Daca ramane compozitie, turnati-o in tava.

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    6. Se prepara sosul bechamel si se adauga in el pulpa de la vinetele scobite. Se amesteca bine bine si se pune peste fiecare vanata in parte.
    ( eu nu am facut, pentru ca nu imi place bechamel-ul!)- am pus doar niste branza tip Kaseri (un cascaval moale).

    7. Am bagat la cuptor vinetele , la 220 grade, pentru cca 20 min si cand s-a rumenit carnea, am aduagat branza si am bagat din nou tava in cuptorul incins, dar stins!


    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    mjustin
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    masculin Balanta Varsta : 46
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : foarte buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de mjustin la data de Vin Iul 23, 2010 10:50 pm

    Bestial, deja imi ploua in gura. Este exact ce cautam, ευχαριστίες.


    Ultima editare efectuata de catre mjustin in Vin Iul 23, 2010 10:55 pm, editata de 1 ori
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Iul 23, 2010 10:54 pm

    Parakalo!
    Uite, reteta mea de sos Bechamel (adica...asa il fac eu):

    Sos Bechamel usor, usor:

    Aveti nevoie de:

    1 1/2 l lapte
    6 linguri corn flour( amidon)
    2 linguri de unt
    3 galbenusuri
    sare
    1 1/2 ceasca de cascaval tare( kefalotyri- aici)

    1.Intr-o cratita se pun: laptele, corn flour, sare, unt si amestecam bine cu telul.
    2. Lasam sa se ingroase cca 10 min, amestecand sa nu se prinda.
    3.Luam oala de pe foc si, amestecand bine, punem PE RAND, UNUL CATE UNUL, galbenusurile.
    4.La final, punem jumatate din cantitatea de cascaval ras.


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Iul 23, 2010 10:56 pm

    Reteta Oanei de sos Bechamel:

    Sosul bechamel:

    800 ml lapte
    2 oua
    1 lingurita sare
    piper
    2 cubulete unt
    4-5 linguri ulei
    150 gr faina.

    Intr-o craticioara, punem laptele la incalzit, la foc mic.
    Adaugam sare si piper.
    In alta cratita mai mare, punem 2 cubulete de unt si 4-5 linguri de ulei.
    Cand uleiul ( si untul ) s-au incins, punem faina, putin cate putin, si amestecam repede cu telul, sa nu se faca cocoloase.
    Punem faina, pana obtinem consistenta unei budinci.
    Cand uleiul ( si untul ) s-au incins, punem faina, putin cate putin, si amestecam repede cu telul, sa nu se faca cocoloase.
    Punem faina, pana obtinem consistenta unei budinci.
    Daca vi se pare ca e prea tare si ati terminat laptele, puteti adauga putin apa.
    Nu uitati, in sosul bechamel trebuie sa amestecati continuu, deci e bine sa aveti un ajutor.



    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    Mihaela
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Rac Varsta : 41
    Localizare : Ro-BH-Oradea

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Mihaela la data de Mier Sept 15, 2010 10:24 pm

    Caut si eu retete cu vinete...dar sa vad ce si cum...
    reteta asta promite.Multumesc!
    avatar
    mjustin
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    masculin Balanta Varsta : 46
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : foarte buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de mjustin la data de Vin Sept 17, 2010 6:10 am

    Sa stii ca este mondiala :).
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Sept 17, 2010 1:43 pm

    Ce e mondiala?


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
    avatar
    mjustin
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    masculin Balanta Varsta : 46
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : foarte buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de mjustin la data de Sam Sept 18, 2010 6:12 pm

    Reteta dar si preparatul, delicios.
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Sam Sept 18, 2010 6:34 pm

    Este specifica bucatariei mediteraneene. Insa, fiecare tara, isi pune amprenta. Iar cand turistii vin aici, acest fel este printre cele mai cerute, deci ei o considera ca pe o reteta traditionala grceasca. Asa cum e si mousaka, pastitio....

    (cica mamaliga e romaneasca! aiurea: exista polenta in Italia, bobota in Grecia si nu stiu cum in Spania, deci....ce mai e traditional?)


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 35
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Corina la data de Sam Sept 18, 2010 9:05 pm

    eu am incetat de mult sa mai cred in bucatariile traditionale...mai ales cele mediteraneene sau balcanice..
    avatar
    mjustin
    Aspirant Yummy
     Aspirant Yummy

    masculin Balanta Varsta : 46
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : foarte buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de mjustin la data de Lun Sept 20, 2010 3:44 am

    De ce ai incetat? Pentru ca exista influente de la o tara la alta? Ca globalizarea se reflecta si in bucate???

    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 41
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Lun Sept 20, 2010 1:27 pm

    Cred ca atata vreme cat omul circula, ia idei pe care le foloseste in propria bucatarie si asa, incet incet, se altereaza traditionalismul bucatelor.
    O fi bine, o fi rau....


    _________________
    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



    [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 35
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Corina la data de Lun Sept 20, 2010 3:08 pm

    mjustin a scris:De ce ai incetat? Pentru ca exista influente de la o tara la alta? Ca globalizarea se reflecta si in bucate???


    nu stiu daca asta e obiectul topicului de aici. daca doresti sa vorbesti despre asa ceva poti face subiect separat, eu nu am nimic de adaugat! Opiniile mele sunt ale mele nu incerc sa le var la nimeni pe gat, insa stiu sa le respect pe ale altora! Asadar..sa revenim la reteta de mai sus..
    avatar
    mariana
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Fecioara Varsta : 46
    Localizare : Galati
    Stare de spirit : optimista

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de mariana la data de Lun Sept 20, 2010 3:54 pm

    Arata foarte bine!

    Continut sponsorizat

    Re: Παπουτσάκια (Paputsakia)

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mier Noi 14, 2018 9:25 am