reteta este preluata de la bucataresele vesele
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]INGREDIENTE:
PT. ALUAT
250g faina
15g drojdie
200 ml lapte1 ou
20 g (o lingura)zahar
30ml ulei
5 g sare
coaja lamaie
PT. SIROP:
280g zahar
esenta rom
400ml apa
DECOR:
200ml frisca
gem de caise,capsuni
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme
si se lasa sa creasca.
Se coc la foc potrivit aprox 20 min.
Se insiropeaza cu siropul cald,
se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]INGREDIENTE:
PT. ALUAT
250g faina
15g drojdie
200 ml lapte1 ou
20 g (o lingura)zahar
30ml ulei
5 g sare
coaja lamaie
PT. SIROP:
280g zahar
esenta rom
400ml apa
DECOR:
200ml frisca
gem de caise,capsuni
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme
si se lasa sa creasca.
Se coc la foc potrivit aprox 20 min.
Se insiropeaza cu siropul cald,
se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA