Blat:
-250gfaina de tort
-1/2 lingurita de sare
-15gcacao
-113g unt nesarat la temperatura camerei.
-300g zahar granulat
-2 oua
-o lingurita extract de vanilie(pur)
240ml buttermilk(nu stiu traducerea)
-2 linguri de colorant lichid -rosu
-o lingurita de otet alb distilat
-o lingurita de bicarbonat de sodiu.
Crema:
227 g(8 oz) crema de branza
227g (8oz)mascarpone(se poate pune tot crema de branza)
360ml de frisca
3/4 lingurita de extract de vanilie
115g zahar pudra
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul a 175 de grade C (350F).Se ung doua tavi cu diametrul de 23 de cm cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament!
Se amesteca faina,sarea si cacaoua si se da de-o parte!
Cu mixerul se bate untul1-2 min ,se adauga zaharul si se mai bate aprox 2-3 min .Se adauga un ou si se bate bine apoi si celalat pana compozitia s eomogenizeaza.Adaugam vanilia si se bate pana se compina.
Intr-o cana se amesteca buttermilk cu colorantul.Se adauga cate putin la amestecul de mai sus alternand cu amestecul de faina!(Ultima date se pune faina).
Se stinge bicarbonatul intr-un paharel si se toarna peste tort si se amesteca usor dar repejor!Se imparte compozitia in doua si se toarna in tavi .Se da la foc aproximativ25-30 min sau pana cand trece testl scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit 10 minute.Se soct apoi din tava si se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.
Pt a se putea taia mai usor in doua se pun in congelator invelite in folie de plastic macar o ora.
Crema:
Se mixeaza cremele de branza .Se adauga vanilie si zaharul si se proceseaza pana se otine o pasta fina.Folositi un bol mai mare.
Se bate frisca pana se intareste si cu o spatula se adauga un pic de frisca la compozitia de branza si se amesteca repejor dau usor pana se combina.Apoi amestecand tot usor si repejor se adauga jumatate din firsca iar apoi cealalta jumatate.
Daca compozitia este prea moale pt a fi intinsa pe tort se poate lasa la firgider.
Se ansambelaza tortul si se orneaza dupa preferinte!
Pofta buna!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA