Asa cum am spus vin cu reteta tortului de la ziua mea...
Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,1 plic praf de copt,1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
Ingrediente crema ganache : 300 g ciocolata amaruie,300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta
Glazura :300 g ciocolata,1 cub unt
Pentru insiropat:100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Prepararea blatului:Separam ouale,albusurile le batem tare,in galbenusuri adaugam zaharul,cacaoa si le amestecam.Adaugam la galbenusuri si albusurile,4 linguri faina si praful de copt.Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet.Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt,intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.
Intre timp pregatim si crema:Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic,amestecam pana se topeste ciocolata,dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema la racit,si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.
Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.
Insiropam primul blat,crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat,se insiropeaza se pune o parte din crema,cel de al 3-lea blat,insiropam si restul de crema,se pune al 4-lea blat,il insiropam si glazuram tortul.Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu raffaello.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,1 plic praf de copt,1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
Ingrediente crema ganache : 300 g ciocolata amaruie,300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta
Glazura :300 g ciocolata,1 cub unt
Pentru insiropat:100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Prepararea blatului:Separam ouale,albusurile le batem tare,in galbenusuri adaugam zaharul,cacaoa si le amestecam.Adaugam la galbenusuri si albusurile,4 linguri faina si praful de copt.Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet.Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt,intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.
Intre timp pregatim si crema:Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic,amestecam pana se topeste ciocolata,dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema la racit,si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.
Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.
Insiropam primul blat,crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat,se insiropeaza se pune o parte din crema,cel de al 3-lea blat,insiropam si restul de crema,se pune al 4-lea blat,il insiropam si glazuram tortul.Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu raffaello.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA