Anul acesta a fost prima data cand eu cu Razvan am facut zacusa ( pana acum facea bunica lui Dumnezeu sa o ierte ). Ne-am luat inima in dinti si am zis gata trebuie sa o facem si pe asta . Asa ca am cautat reteta bunicii si am "modelat-o ".
- 8 kg vinete
- 5 kg gogosari
- 2 kg ceapa
- 1 borcan bulion sau suc de rosii
- sare , piper ( condimente dupa gust )
- 1 kg ulei
Am copt vinetele si le-am lasat la scurs, gogosarii i-am curatat si i-am taiat felii, la fel si ceapa. Dupa ce s-au scurs vinetele le-am trecut pe toate prin masina de tocat sau puteti sa le puneti in robotul de bucatarie ( daca sunteti mai puturoase :lol: ).
Am pus kg de ulei intr-o cratita mare pe care o avem noi speciala pentru zacusca, am pus ceapa la calita. Dupa ce s-a calit bine ceapa se adauga gogosarii cu zeama pe care si-au lasat-o ( parctic in zeama asta fierb ele ). Dupa vreo 15 minute de cand am pus gogosarii se pun si vinetele. Se lasa pe foc pana incepe sa fac bule ca mamaliga :oops: . Am uitat sa spun ca atunci cand compozitia este pe foc trebuie sa adaugam condimentele si bulionul sau sucul de rosii.
Dupa ce se ia de pe foc se pune tava de la cuptor pe masa , pe tava se pun borcanele si compozitia se pune in borcane ( compozitia sa nu fie chiar fierbinete ). Se infileteaza borcanele si se baga la cuptor cam 20 de minute ca sa se sterilizeze ( le puteti fierbe si la bain marin ).
Se lasa sa se raceasca in cuptor si cam atat.
Am mai spus asta e reteta proprie , gosodinele care fac o zacusca traditionala sa nu ma certe :) .
- 8 kg vinete
- 5 kg gogosari
- 2 kg ceapa
- 1 borcan bulion sau suc de rosii
- sare , piper ( condimente dupa gust )
- 1 kg ulei
Am copt vinetele si le-am lasat la scurs, gogosarii i-am curatat si i-am taiat felii, la fel si ceapa. Dupa ce s-au scurs vinetele le-am trecut pe toate prin masina de tocat sau puteti sa le puneti in robotul de bucatarie ( daca sunteti mai puturoase :lol: ).
Am pus kg de ulei intr-o cratita mare pe care o avem noi speciala pentru zacusca, am pus ceapa la calita. Dupa ce s-a calit bine ceapa se adauga gogosarii cu zeama pe care si-au lasat-o ( parctic in zeama asta fierb ele ). Dupa vreo 15 minute de cand am pus gogosarii se pun si vinetele. Se lasa pe foc pana incepe sa fac bule ca mamaliga :oops: . Am uitat sa spun ca atunci cand compozitia este pe foc trebuie sa adaugam condimentele si bulionul sau sucul de rosii.
Dupa ce se ia de pe foc se pune tava de la cuptor pe masa , pe tava se pun borcanele si compozitia se pune in borcane ( compozitia sa nu fie chiar fierbinete ). Se infileteaza borcanele si se baga la cuptor cam 20 de minute ca sa se sterilizeze ( le puteti fierbe si la bain marin ).
Se lasa sa se raceasca in cuptor si cam atat.
Am mai spus asta e reteta proprie , gosodinele care fac o zacusca traditionala sa nu ma certe :) .
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA