Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Subiecte similare

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 41, Lun Sept 11, 2017 6:48 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Zacusa a la Andreea

    Distribuiţi
    avatar
    anei
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Sagetator Varsta : 32
    Localizare : Bucuresti

    Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de anei la data de Mar Oct 13, 2009 3:47 pm

    Anul acesta a fost prima data cand eu cu Razvan am facut zacusa ( pana acum facea bunica lui Dumnezeu sa o ierte ). Ne-am luat inima in dinti si am zis gata trebuie sa o facem si pe asta . Asa ca am cautat reteta bunicii si am "modelat-o ".

    - 8 kg vinete
    - 5 kg gogosari
    - 2 kg ceapa
    - 1 borcan bulion sau suc de rosii
    - sare , piper ( condimente dupa gust )
    - 1 kg ulei

    Am copt vinetele si le-am lasat la scurs, gogosarii i-am curatat si i-am taiat felii, la fel si ceapa. Dupa ce s-au scurs vinetele le-am trecut pe toate prin masina de tocat sau puteti sa le puneti in robotul de bucatarie ( daca sunteti mai puturoase :lol: ).
    Am pus kg de ulei intr-o cratita mare pe care o avem noi speciala pentru zacusca, am pus ceapa la calita. Dupa ce s-a calit bine ceapa se adauga gogosarii cu zeama pe care si-au lasat-o ( parctic in zeama asta fierb ele ). Dupa vreo 15 minute de cand am pus gogosarii se pun si vinetele. Se lasa pe foc pana incepe sa fac bule ca mamaliga :oops: . Am uitat sa spun ca atunci cand compozitia este pe foc trebuie sa adaugam condimentele si bulionul sau sucul de rosii.
    Dupa ce se ia de pe foc se pune tava de la cuptor pe masa , pe tava se pun borcanele si compozitia se pune in borcane ( compozitia sa nu fie chiar fierbinete ). Se infileteaza borcanele si se baga la cuptor cam 20 de minute ca sa se sterilizeze ( le puteti fierbe si la bain marin ).
    Se lasa sa se raceasca in cuptor si cam atat.
    Am mai spus asta e reteta proprie , gosodinele care fac o zacusca traditionala sa nu ma certe :) .
    avatar
    dana
    Yummy mic
    Yummy mic

    Scorpion Varsta : 40
    Localizare : galati

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de dana la data de Mar Oct 13, 2009 9:46 pm

    aproape la fel am facut si eu zacusca doar ca am pus si ardei capia rosu -3 kg-copt! imi place mult zacusca cu ardeii si gogosarii copti...e mai buna asa!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Mar Oct 13, 2009 10:51 pm

    Sa inteleg ca se poate face zacusca si cu ardei capia? Ca ma apuc imediat de facut!!!! Dana, ajutor!!!


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    dana
    Yummy mic
    Yummy mic

    Scorpion Varsta : 40
    Localizare : galati

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de dana la data de Mier Oct 14, 2009 9:02 pm

    da alex, zacusca se face si cu ardei capia rosu!!uite reteta: 4 kg de vinete,un kg si jumatate de ceapa, 2 kg de ardei capia, 1 kg de gogosari sau ardei grasi rosii...3 kg de rosii 500 de g de morcov , 1 l de ulei!!asta e reteta de la soacra mea!e ff gustoasa! pui sare si piper dupa gust! etapele prepararii cred ca le stii.... :roll: !!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Mier Oct 14, 2009 9:22 pm

    Nu le stiu. :oops:
    Nu am facut niciodata! :oops:
    Cam cate borcane ies ?


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte
    avatar
    dana
    Yummy mic
    Yummy mic

    Scorpion Varsta : 40
    Localizare : galati

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de dana la data de Mier Oct 14, 2009 9:29 pm

    eu am facut doua portii adica am dublat cantitatile si mi-au iesit 30 de borcane de 400 gr!! cand ma intorc de la soacra mea-acum plec- iti scriu si cum prepar zacusca! chiar treb sa plec....ma asteapta sotul meu,jos in masina! te pup!!
    avatar
    dana
    Yummy mic
    Yummy mic

    Scorpion Varsta : 40
    Localizare : galati

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de dana la data de Joi Oct 15, 2009 9:15 pm

    am ramas datoare cu niste explicatii :) ... ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga ardeii si gogosarii copti si curatati-eu i-am copt pe tabla afara in spatele blocului :) apoi se adauga sucul de la rosii-bineinteles fiert si scazut bine-se fierbe totul pana se ingroasa-cand se ridica uleiul deasupra este gata.se adauga sare,putin zahar si piper dupa gust! :) pofta buna!
    avatar
    Salt'n Pepper
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Varsator Varsta : 40
    Localizare : Athens,Greece
    Stare de spirit : buna, taaare buna

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de Salt'n Pepper la data de Vin Oct 16, 2009 3:17 pm

    Dana, dar morcovul cand si cum il pun?


    _________________
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


    Cititi si respectati regulamentul forumului



    Cum poti acumula puncte

    Continut sponsorizat

    Re: Zacusa a la Andreea

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat

      Subiecte similare

      -

      Acum este: Vin Sept 22, 2017 4:07 pm