Bucate cu gust....Yummy

Yummy, yummy! Bine ati venit!

Te rugam sa te inregistrezi sau sa te conectezi pentru a putea avea acces la toate sectiunile forumului!

Oricarui membru nou care in decurs de 7 zile de la inregistrare nu a scris nici macar mesajul de prezentare, i se va dezactiva contul.

Multe lucruri yummy te asteapta: retete cu imagini, concursuri cu premii deosebite, informatii si multe sfaturi incercate chiar de noi!

Te asteptam!
Bucate cu gust....Yummy

Nu e mestesug a gati mancare, ci e mestesug a potrivi din sare.

Concurs de fidelitate

Photobucket

Ultimele subiecte

» 11 ingrediente dezgustătoare pe care le putem consuma zilnic
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico

» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico

» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico

» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana

» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana

» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana

» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana

» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro

» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa

» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico

» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa

» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa

» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico

» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA

» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA

» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA

» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA

Cine este conectat?

In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul


Recordul de utilizatori conectati a fost de 40, Lun Ian 31, 2011 1:44 am

Top postatori

Salt'n Pepper (4110)
 
Corina (3482)
 
spicy (1621)
 
ionela2682 (1505)
 
lacramioara (1381)
 
vdaiana (1335)
 
mireya (1247)
 
Pisyoana (1142)
 
Mihaela (1058)
 
diana (1034)
 


visit counter

All Cooking Sites

    Prajitura Kinder Pinguin

    Distribuiţi
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de mimmi la data de Sam Mai 22, 2010 12:23 am

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Am vazut ca foarte multa lume a facut aceasta reteta si am zis"trebuie sa o incerc si eu".Intradevar este foarte buna.
    Ingrediente blat:
    10 oua
    200 grame zahar
    2 pachetele de zahar vanilat
    5 linguri pline cu gris
    5 linguri pline de faina
    5 linguri pline de cacao

    5 linguri de miere
    1 pac. de praf de copt
    1 praf de sare
    50 ml lapte
    270 ml ulei

    Ingrediente pentru glazura nr. 1
    150 grame ciocolata de menaj
    70 de grame de unt
    1 lingura de apa
    2 linguri de ulei

    Ingrediente pentru glazura nr. 2
    250 de grame de ciocolata de menaj
    100 grame de unt
    3 linguri de ulei
    1 lingura de apa
    1 lingura zahar praf

    Crema : 700 mililitri de smantana dulce
    2 pachetele de intaritor de frisca
    Mixam frisca pana se bate bine, adaugam intaritorul de frisca,dupa care se pune pentru putin timp la frigider.
    Pentru blat,separam galbenusurile de albusuri.Peste galbenus adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si se amesteca pana la omogenizare.Adaugam cacao,faina,grisul,mierea,laptele si praful de copt stins si amestecam din nou.Se adauga albusurile batute spuma.Si se amesteca pana se incorporeaza complet.
    Se coc doua foi, pe hartie de copt,impartind compozitia in doua
    parti egale.
    Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe,si pe urma se pune la racit.Pentru glazura 2 se procedeaza la fel ca si pentru prima.
    Luam unul din blaturi,si intindem jumatate din frisca pe toata suprafata nivelind bine,peste punem glazura 1 si se da prajitura cca. 10 minute la frigider pana ce se intareste glazura.
    Adaugam peste glazura 1 si restul de risca,dupa care punem si celalalt blat cu hartia de copt in sus.
    Turnam peste blat glazura 2 si netezim foarte bine,dupa care se da prajitura la frigider 1-2 ore.
    Sunt cam intunecate pozele deoarece sunt facute cu telefonul mobil.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de Corina la data de Sam Mai 22, 2010 12:58 am

    da sie u am vazut ca este foarte populara aceasta prajitura pe bloguri. ce-i drept arata senzational, mai bine decat prajiturica de la kinder, parerea mea. sunt curioasa de crema alba ce gust are
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Mai 22, 2010 3:27 am

    eu zic ca este buna,si vad ca este simpla de facut
    m-am gindit sa ii fac tortul eu pentru ziua lui mario
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de mimmi la data de Mar Mai 25, 2010 12:44 am

    Corina crema alba are gust de frisca.Prajitura se poate face cu smantana dulce sau frisca lichida.Este o prajitura fina si plina de aroma ciocolatii si a cremei de frisca
    avatar
    diana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Berbec Varsta : 42
    Localizare : timis
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de diana la data de Mar Mai 25, 2010 1:55 am

    mmmm..o prajitura foarte buna, la noi se mananca la greu si e multtt mai buna ca cea de magazin.
    Mimi si a ta a iesit foarte frumos, am mai vazut si la alte fete dar a ta e frumoasa sectiunea.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Mai 29, 2010 3:29 am

    am incercat si eu astazi aceasta prajitura,darrr nu am gasit intaritor de frisca,sii am luat altceva dar cind sa o tai s-a inmuiat asa zisa frisca si
    inainte de a ma apuca de facut am fost lamagazinele romanesti si nu au asa ceva
    oare daca pun gelatina in frisca este bine?
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de mimmi la data de Sam Mai 29, 2010 3:37 am

    Cu gelatina chiar nu stiu ce ar iesi...in schimb poti sa mai pui un plic de frisca (praf de frisca Dr. Oetker) care o intareste ...
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Mai 29, 2010 3:44 am

    pai astia in magazinele romanesti nu cred sa aiba asa ceva
    tu ai folosit frisca praf,sau din acea normala
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de mimmi la data de Sam Mai 29, 2010 3:50 am

    Eu am folosit smantana dulce.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Sam Mai 29, 2010 4:31 am

    o sa mai incerc si saptamina viitoare,o sa iau frisca o sa o fac si o sa o las afara sa vad daca se imoie repede
    o sa merg la magazinul romanesc sa intreb daca frisca de la Dr
    daca nu o sa fac si cu gelatina+frisca din aceea care are si zahar in ea
    avatar
    Eva Maria Scumpa
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Pesti Varsta : 37
    Localizare : Olanda
    Stare de spirit : infometata... de viata! cum sa nu fiu cand e asa gustoasa!!

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de Eva Maria Scumpa la data de Sam Mai 29, 2010 3:00 pm

    mimmi a scris:Eu am folosit smantana dulce.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Draga Mimmi,

    toate produsele lactate pe care gasesti abreviatia UHT sunt facute cu lapte praf, nu sunt produse proaspete, naturale.
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Sam Mai 29, 2010 5:05 pm

    apropo de smantana dulce la dorna, am avut cu ea o experienta neplacuta, am batut-o cu mixerul de mi-au amortit mainile si doar s-a ingrosat putin, am pus si intaritor de frisca fara efect. pana la urma am pus gelatina ca sa nu arunc toata frisca. nu stiu care o fi fost motivul.
    asta mi-a ramasa asa intiparit in minte si de atunci nu mai iau decat meggle creme pattiserie, dar nu mai tin minte ce crema am vrut sa fac cu smantana dulce.
    avatar
    mimmi
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 23
    Localizare : cluj
    Stare de spirit : Niciodata nu spun NU

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de mimmi la data de Sam Mai 29, 2010 5:40 pm

    MIHAELA 73 a scris:o sa mai incerc si saptamina viitoare,o sa iau frisca o sa o fac si o sa o las afara sa vad daca se imoie repede
    o sa merg la magazinul romanesc sa intreb daca frisca de la Dr
    daca nu o sa fac si cu gelatina+frisca din aceea care are si zahar in ea

    Mihaela, eu zic sa folosesti o frisca lichida pe care o cunosti,cu care ai mai lucrat,pentru o reusita sigura
    avatar
    MIHAELA 73
    Ajutor Bucatar
    Ajutor Bucatar

    feminin Varsator Varsta : 44
    Localizare : Tirgu- Neamt -Roma Italy
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de MIHAELA 73 la data de Dum Mai 30, 2010 12:52 am

    minunee mare,mi-amai ramas o bucata de prajitura si frisca era buna,nu a mai curs
    ce sa faceti cu mine, am facut prajitura si vroiam sa o maninc intr-o ora
    o sa fac blaturile de vineri,si o sa pun crema simbata dimineata
    asa ca unul din tortul lui mario este aceasta prajitura,si fata care sta in casa cu mine imi face un tort diplomat
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    KINDER PINGUIN

    Mesaj Scris de andreea la data de Joi Sept 30, 2010 10:29 pm


    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Ingrediente:
    Blat:
    6 oua
    6 linguri faina
    4 linguri cacao
    6 linguri zahar
    4 linguri ulei
    4 linguri apa
    10 g praf de copt

    Crema :
    600 ml frisca lichida
    1 lingura miere

    Glazura:
    400 g ciocolata
    200 g margarina rama maestro
    4 linguri lapte

    Mod de preparare:
    Blat:galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si apa,
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.Dupa ce se raceste se taie in doua pe latime.

    Crema: frisca se bate cu mierea pana devine foarte tare.Pe prima foaie de blat se intinde ½ din cantitatea de frisca.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Glazura 1: 200 g ciocolata se topeste impreuna cu 100 g margarina.Cand se raceste putin se toarna peste stratul de frisca si se intinde cu grija.Se baga la congelator pana se intareste bine,apoi se intinde cealalta parte de frisca si a doua parte de blat.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    Glazura 2: 200 g ciocolata se topeste impreuna cu 100 g margarina.Glazura se toarna peste blatul de cacao si se da la frigider.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
    Se proportioneaza cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa calda.
    [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Joi Sept 30, 2010 10:38 pm

    "inspiratiunea" de unde e?
    avem deja un topic cu Kinder Pinguin.
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de andreea la data de Joi Sept 30, 2010 10:44 pm

    daiana eu am folosit un blat simplu,un pandispan cu cacao,fetele au folosit altceva,blatul pe care eu l-am folosit la prajitura cu ness
    astea st ingredientele lor:"Ingrediente blat:
    10 oua
    200 grame zahar
    2 pachetele de zahar vanilat
    5 linguri pline cu gris
    5 linguri pline de faina
    5 linguri pline de cacao

    5 linguri de miere
    1 pac. de praf de copt
    1 praf de sare
    50 ml lapte
    270 ml ulei "

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de Corina la data de Joi Sept 30, 2010 10:57 pm

    andreea retetele sunt +/- identice, nu are sens sa fie postate separat. o mut la locul ei!
    avatar
    andreea
    Yummy mic
    Yummy mic

    feminin Varsator Varsta : 24
    Localizare : bucuresti
    Stare de spirit : optimista

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de andreea la data de Joi Sept 30, 2010 11:01 pm

    ok corina,eu am inteles ca daca reteta difera trebuie pusa separat,dar nu e nicio problema

    Corina
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Fecioara Varsta : 33
    Localizare : undeva
    Stare de spirit : buna

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de Corina la data de Joi Sept 30, 2010 11:08 pm

    Andreea retetele nu sunt diferite. da, difera anumite puncte insa nu intratat incat sa fie puse separat!
    avatar
    vdaiana
    Bucatar Yummy
     Bucatar Yummy

    feminin Sagetator Varsta : 39
    Localizare : Timisoara

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de vdaiana la data de Vin Oct 01, 2010 1:53 am

    scuze daca am comentat gresit, dar mie de exemplu mi-e greu sa urmaresc mai multe retete cu acelasi nume. cum sa spun? una e placinta cu mere care are n-spe variante de blat si fiecare face altfel, dar prajitura kinder pinguin nu e ceva comun, kinder pinguin e kinder pinguin.

    Continut sponsorizat

    Re: Prajitura Kinder Pinguin

    Mesaj Scris de Continut sponsorizat


      Acum este: Mier Iul 26, 2017 2:33 am