in Austria este o reteta traditionala de Craciun,alaturi de knödel(galusti speciale) sau cartofi cu rozmarin.
eu de obicei nu mananc porc pentru ca nu-mi place foarte mult gustul carnii,dar friptura asta este DEMENTIALA!!! as fi in stare sa mananc o bucata dinasta mare singura!!:))
are o reteta speciala pe care vi-o impratasesc cu mare drag si vi-o recomand sa o incercati,nu ve-ti avea nimic de pierdut!!!!
Aveti nevoie:
Pentru sos:
8 catei de usturoi
1 lingurita de nucsoara
1 lingurita de chimen(praf)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita de praf de chilii
3 linguri ulei
1 lingurita sare,1 lingurita piper
Pentru marinata:
1 ceapa taiata in jumatate
3 catei de usturoi curatati
1 morcov curatat si taiat rondele
un sfert de telina taiata bucatele
1 lingurita chimen intreg
6 boabe piper
3 foi de dafin
apa
o bucata de carne de porc(pulpa dezosata),cu tot cu sorici.
Mod de preparare:
se pregateste sosul amestecand intr-un castronel toate ingredientele.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Intr-o olicica puneti apa cu toate ingredientele pentru marinata la fiert,acoperiti si lasa-ti 30 min la fiert.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
carnea spalati-o bine si crestati-o pe partea cu soricul in patratele cu cutitul,dar nu foarte adanc,stergeti-o bine cu servetele de bucatarie.
Dupa ce marinata a fiert 30 de minute inchideti focul si adaugati carnea,acoperiti si lasati asa 15 min. astfel se vor inchide porii acesteia iar cand o vom baga la cuptor se va face "in sosul ei" inauntru.
apoi scoateti carnea si ungeti-o pe toate partile foarte bine cu sosul din castronel.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
puneti o tigaie la incins fara nici un fel de grasime,apoi adagati carnea cu soricul in jos si lasa-ti asa pe foc 7 minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
incalziti cuptorul la 160 de grade.
intr-o tava de iena,sau in orice alta tava adanca aveti adaugati carnita cu soricul in jos fara nici un fel de grasime sau lichid,acopriti tava cu folie de staniol si dati-o la cuptor pentru 2 ore.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
dupa cele 2 ore,dati la o parte staniolul,"stropiti" carnita cu zeama lasata,dati cuptorul la 180 de grade si lasati-o 1 ora jumate.
dupa o ora jumate,intoarceti carnita cu soricul in sus,ptr a devenii crocant si lasati inca jumatate de ora.
apoi scoateti carnita pe un carpator,taiati-o felii si serviti-o alaturi de garnitura aleasa si hrean sau muraturi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
noi am servit-o cu cartofi cu rozmarin si ardei umpluti cu varza(murati)...a fost DELICIOS!!!!
carnea e atat de buna si de frageda incat se topeste in gura!!!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pofta mare!!
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA