reteta am luat-o dupa alt forum,dar am schimbat crema pentru ca nu imi plac ouale crude[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente
Blat: 6 oua
Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tavaunsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si secoace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.Peste unt se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine,se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pune la frigider pana se pregateste siropul
Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom)intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la
frigider 30 min,apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa
din nou la rece pana la prepararea glazurii.
Glazura:ciocolata rupata bucati se pune la bain marie
impreuna cu frisca lichida pana se topeste,iar cand se raceste putin se
toarna peste prajitura.Se da la rece pana se intareste glazura apoi se
proportioneaza.Se orneaza cu frisca dupa preferinta[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente
Blat: 6 oua
- 200 gr. zahar
- 30 ml. apa
- 30
ml. ulei - 20 gr. cacao
- 8 linguri faina
- Crema :
- 4galbenusuri
- 200gr. zahar pudra
- 200 gr. Unt 50 g margarina la pachet
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- Sirop :400 ml. apa
- 150 gr. zahar
- 2 plicuri cappuccino
- 1 fiola esenta rom
- Glazura:
- 150g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca
Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tavaunsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si secoace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.Peste unt se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine,se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pune la frigider pana se pregateste siropul
Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom)intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la
frigider 30 min,apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa
din nou la rece pana la prepararea glazurii.
Glazura:ciocolata rupata bucati se pune la bain marie
impreuna cu frisca lichida pana se topeste,iar cand se raceste putin se
toarna peste prajitura.Se da la rece pana se intareste glazura apoi se
proportioneaza.Se orneaza cu frisca dupa preferinta[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Lun Apr 02, 2012 1:04 pm Scris de Pamico
» Alerta maxima pe sistemele cu Windows
Sam Mar 17, 2012 11:23 pm Scris de Pamico
» Mucenici de peste tot
Mier Mar 14, 2012 7:39 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Un martisor de la Google - din 1 Martie - one policy, one Google experience
Sam Feb 25, 2012 4:50 pm Scris de Pamico
» Ce mancam azi 3
Vin Feb 24, 2012 10:21 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cornulete cu rahat.
Joi Feb 23, 2012 4:12 pm Scris de mariana
» Taifas la cafeluta 5
Joi Feb 23, 2012 4:09 pm Scris de mariana
» Trufe de ciocolata cu coaja de portocala
Mar Feb 14, 2012 5:52 pm Scris de mariana
» Furculita deasupra cutitului sau cat de rau mancam
Mar Feb 14, 2012 5:43 pm Scris de mariana
» PAINEA CU OREZ
Dum Feb 12, 2012 12:15 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Ce mancam la micul dejun?
Dum Feb 12, 2012 12:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pe carari de munte
Sam Feb 11, 2012 8:55 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Depasirea dificultatilor in relatia de cuplu
Sam Feb 11, 2012 6:30 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Unt vs margarina
Joi Feb 09, 2012 8:29 pm Scris de Fraiche-Bistro
» Prajitura "Ziua si noaptea"
Mar Ian 24, 2012 1:44 pm Scris de Eva Maria Scumpa
» Cum să-ţi încarci telefonul sau laptopul pentru a-ţi proteja acumulatorul
Dum Ian 15, 2012 4:31 pm Scris de Pamico
» Craciunul- sarbatoarea familiei
Vin Dec 23, 2011 10:14 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Falafel- chiftelute din naut si legume
Vin Dec 23, 2011 10:03 am Scris de Eva Maria Scumpa
» ZACUSCA DE FASOLE PASTAI
Vin Dec 23, 2011 10:00 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Pandispan
Dum Dec 11, 2011 7:09 am Scris de Eva Maria Scumpa
» Să mai avem încredere în dolar?
Dum Dec 04, 2011 3:16 am Scris de Pamico
» PANETTONE CU CIOCOLATA SI MIGDALE – masina de facut paine
Mar Noi 29, 2011 11:43 am Scris de CRINA
» MELCISORI PIZZA
Mar Noi 29, 2011 11:39 am Scris de CRINA
» Musaca din vinete si cartofi
Mar Noi 29, 2011 11:33 am Scris de CRINA
» Gulii umplute cu ciuperci
Mar Noi 29, 2011 11:32 am Scris de CRINA